Говедарица више није тренер Новог Сада


Да је тренерски хлеб горак осетио је Зоран Говедарица, који се само дан након завршетка турбулентне и никад теже прволигашке сезоне по РФК Нови Сад нашао на излазним вратима прволигаша са Детелинаре, у коме је завршио играчку и започео тренерску каријеру.
Говедарица (43 године) се од активног играња опростио у сезони 2008/2009, да би се већ наредног лета обрео на клупи канаринаца као асистент Драгану Радојичићу, а прошлог лета дебитовао као шеф стручног штаба. Преузео је Нови Сад у ситуацији када се клуб нашао пред гашењем, али је ентузијазмом и са никад млађим саставом сезону у Прво лиги Србије завшио на 11. месту.
Дан након гостовања канаринаца у Сомбору клупски челници су се захвалили Говедарици на досадашњој сарадњи. Помало изненађујући потез с обзиром да је остварен циљ - опстанак у лиги и да је екипа по општим оценама играла веома леп фудбал.
- У четвртак сам имао разговоре са управом и на том састанку нисмо успели да се догоримо око наставка сарадње. Искрено, жао ми је што напуштам мој Нови Сад, али тренерска судбина је таква, данас јеси сутра ниси. Растали смо се у фер и коректној атмосфери, што је и најбитније - каже даровити стручњак.
Тандем Говедарица - Тодић, су уз изузетну подршку нове управе, успео је резултатски да оствари готово немугуће, да Нови Сад сачува прволигашки статус.
- Сјајна атмосфера и тимски дух учинили су да опстанемо у заиста тешким условима. Момци су радили и такмичили се у компликованој ситуацији што је ваљда условило да дишу као један, да увек дају свој макисмум и да испуне циљ. Хвала им на свему, подвлачим - ово је заједнички успех свих нас. Захвалио би се и Саши Тодићу, Милану Давидовићу и свима у клубу. Опстанак у лиги сматрам и својим личним успехом.
Са Детелинаре одлазите, претпостављамо, уздигнута чела?
- Екипа је оформљена и сигуран сам са ће под условом да остане на окупу, уз два -три квалитетна појачања и адекватних припрема, следеће сезоне конкурисати за једно од прва три места.Сматрам да смо током тек завршене сезоне играли најлепши фудбал, ни један од ривала нас није надиграо. Створили смо широку базу младих и талентованих играча жељних доказивања. Омладински репрезентативци Србије су Душан Мијић и Филип Бајић, у репрезентацију лиге позив су заслужили Саша Богуновић и Зоран Миловац. Успели смо да после дуге паузе на терен вратимо Нина Пекарића и Мирослава Милутиновића. У Сомбору је дебитовао и одиграо свих 90 минута дечак Анђелко Матић. Ови младићу су гаранција лепе будућности Новог Сада и највећи су добитак за клуб, који је после насталог вакума почео да прозводи играче из сопственог погона. Да смо имали адекватне зимске припреме гарантујем да бисмо на крају првенства имали 10 до 15 бодова више - сматра Говедарица.
Питали смо саговорника шта планира за будућност.
- По природи сам веома амбициозан али и стрпљив. Искрен да будем, дешавања протеклих дана су ме мало и затекла. Било је понуда током сезоне, али их нисам разматрао и нисам радио ништа клубу иза леђа.Овог часа немам никаквих понуда, али има времена и за то.Планирам тренерско усавршавање и стицање Про лиценце и верујем да ћу добити позив од амбициозног клуба - казао је Зоран Говедарица, велики борац и џентлмен, како на терену тако и ван њега.

Захвалност навијачима

Говедарица није пропустио прилику да посебно апострофира најватреније присталице канаринаца, навијачку групу Корида.
- Овом приликом посебно бих се захвалио нашим навијачима (Кориди), који су упркос одређеним неслагањима са управом увек били уз ове младе играче и мене. Без њихове подршке у најтежим тренутцима сигурно да не бисмо успели да изгурамо сезону. Они су били наш 12 - ти играч и на томе им се најискреније захваљујем - рекао је Говедарица.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.