РФК НОВИ САД: Залет за берићетно пролеће

Јосиф Илић предочио играчима план припрема Фото: Ф. Бакић

Циљ и амбиција су да у другом делу сезоне будемо још бољи – рекао председник клуба Милан Ђуровић.
Фудбалери Новог Сада почели су припреме за пролећни део првенства Прве лиге Србије. На прозивци шефу стручног штаба Јосифу Илићу и његовим сарадницима одазвао се чак 31 играч. Канаринци су јесенас остварили сјајан резултат освајањем четвртог места (28 бодова), уз допадљиве и ефикасне партије заслужено су понели епитет једног од најпријатнијих изненађења прволигашког каравана..


Председник клуба Милан Ђуровић пожелео је играчима и стручном штабу добро здравље и спортске успехе.

- Претпостављам да ћете се максимално спремите за пролећни део првенства. Као што знате, екипу је напустило неколико играча, а на нама је да у договору са тренером Илићем појачамо редове. Наше опредељење је да шансу пружимо младим и перспективним играчима и у томе ћемо истрајати. На свима нама је да радом, залагањем и спортским понашањем постигнемо добре резултате и из прикрајка, без велике помпе, вребамо шансу и евентуално нападнемо сам врх табеле. Што се тиче одласка на припреме у игри су две опције, прва је да ћемо комплетне припреме обавити у Новом Саду, а друга је да отпутујемо у Анталију или Копар, а то ће зависи пре свега од финансијске ситуације. Трудићемо се да вам обезбедимо што боље услове, а колико ћемо у томе успети остаје да се види - казао је Ђуровић.

Тренери Јосиф Илић и Момир Бранков упознали су играче са планом припрема и још једном им предочили циљеве.

- Циљ и амбиција су да у другом делу сезоне будемо још бољи. На почетку првенства мало ко се познавао међу вама или тек површно. Сада је ситуација мало другачија. Кроз тренинге и утакмице упознали смо се као играчи и личности. Није било лако изградити препознатљиву игру и притом остварити добре резултате, али смо успели. Време је да идемо за степеник више - рекао је Илић.

Редове прволигаша са Детелинаре за сада су напустила шесторица фудбалера: Ђорђе Мрђанин, Урош Лековић, Ђорђе Јоцић, Владимир Тинтор, Вук Лековић и Марко Јовановић. Како прелазни рок траје до 10.фебруара сигурно је да ће управа у договору са стручним штабом имати пуне руке посла како би жуто - плави добили на свежини и квалитету.

На питање какав профил играча је потребан, Јосиф Илић је рекао:

- Покушаћемо да доведемо три - четири фудбалера. Неопходна су нам два квалитетна играча у везном реду, где је јесенас највише шкрипало, нападач и дефанзивац. Ову недељу искористићемо за тестирања и проверу свих играча, да би од 23. јануара стартовали са класичним радом по групама два пута дневно - истакао је Илић.


У плану 12 утакмица

Стручни штаб утаначио је све детаље око контролних утакмица. Реч је о 12 сусрета, а прву проверу канаринци ће имати 4. фебруара против Младости из Бачког Петровца. Потом следе дуели са Кабелом, Борцем са Клисе и Радничким из Нове Пазове.

извор:дневник

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.