Канаринци хватају залет


Орадили смо први део припрема, где лопта није била у фокусу - каже Јосиф Илић. – Принове за сада Требовац и Гарић.

     Екипа Новог Сада, након више него успешне полусезоне, жели место које директно или кроз бараж води у суперлигашко друштво. Две недеље су играчи у погону, раде на физичкој снази за пролећна искушења, а од суботе ће кренути са одигравањем утакмица.

- Задовољан сам у глобалу оним што смо урадили. Као и сви тимови, суочени смо са хладним временом, прави нам проблем, покушавамо то да решимо тренирајући у теретани, балону, а када време дозволи и на нашим теренима. Орадили смо први део припрема, где лопта није била у фокусу - каже тренер Јосиф Илић.


Нови Сад је напустило неколико играча, Ђорђе Мрђанин, Марко Јовановић, Урош и Вук Лековић, Владимир Тинтор и Ђорђе Јоцић, а Давор Магоч је неочекивано престао да игра. Већина од њих били су стандардни првотимци. За сада су у јато канаринаца слетели Томислав Требовац (21) и Миленко Гарић (23), док још десет играча покушава да се избори за останак на Детелинари.

- Када сам анализирао полусезону, уочио сам доста проблема у везном реду. Требовац и Гарић допринеће да ниво игре подигнемо на виши ниво. Не журимо по питању појачања, имамо још довољно времена да доведемо још двојицу квалитетних фудбалера. Нећемо гомилати играчки кадар, за сада их имамо 22 у такмичарском погону, неко су још на проби а ван строја због повреда су Лазаревски и Чековић. Овога пута неће дефиловати много играча, јесенас смо то моарли да урадимо, сада не. Терет ће изнети момци из јесење полусезоне и појачања - напоменуо је Илић.

Магоч напустио фудбал ?

Поуздани Давор Магоч повукао је пред почетак припрема Новог Сада за све неочекивани потез. Био је јесенас један од најбољих играча, у зимском прелазном року имао је понуде из иностранства, а тренер Илић рачунао је озбиљно на њега и у наставку првенства. Међутим, након завршеног факултета Техничких наука одлучио је да престане са активним играњем. Разлог је стално запослење.

- Још пре годину дана конкурисао сам за посао у струци. Нисам се надао да ћу до њега доћи, али на моју срећу 16. јануара добио сам позив да се јавим, позив који се не одбија. За сада ми нове обавезе не дозвољавају да тренирам два пута дневно, али још коначно нисам одлучио да се дефинитивно повучем - саопштио је Магоч.

извор:dnevnik.rs

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.