Сјајни Миловац за нова 3 бода (video)

Головима Зорана Миловца екипа Новог Сада је уписала нова три бода победом над екипом Младеновца.

Младеновац је повео у првом полувремену голом Данка Павковића у 30. минуту, да би Нови Сад потом изједначио голом Миловца минут после. Са резултатом 1-1 се отишло на полувреме. У другом полувремену се видело доста акција на обе стране терена. Нови Сад је брзим контранападом постигао водећи гол у 65. минуту. Стрелац је поново био капитен Зоран Миловац, а асистент је био Бајић. На стадиону се окупило само око 300 гледалаца, а кишовито време је доста утицало на посету.

Судија Владимир Недељковић из Јагодине је поделио 3 жута картона, Александру Лаловићу и Милошу Крстићу из екипе гостију и Филипу Бајићу из екипе Новог Сада.

Нови Сад следећу суботу гостује у Зрењанину где ће покушати да упише нова три бода против екипе Баната. Меч у Зрењанину почиње у 16:00.

Извештај Дневника:

Зоран Миловац

Показали су фудбалери Новог Сада карактер и након 90 минута велике борбе савладали незгодну екипу Младеновца. Јунак утакмице био је капитен канаринаца Зоран Миловац који је са два гола, донео десету првенствену победу Новосађанима која их барем у наредна 24 часа трасирала на треће место иза водећег тандема.

Први су на Детелинари повели гости из Младеновца и то преко свог најјачег оружја контранапада. Играо се 5. минут, када је Лаловић мајсторски упослио кроз средину утрчалог Павковића који се нашао између два одбрамбена играча канаринаца и прецизним ударцем спровео лопту у доњи леви угао Ристића. Рано вођство Младеновца, као да је разљутило канаринце. Врло брзо су домаћи фудбалери успоставили теренску иницијативу. ређале су се шансе Филиповића, Бајића и Роксе. У 22. минуту Рокса је умакао својим чуварима по десној али уместо да упосли Бајића на првој или Миловца на другој стативи, одлучио се за ударац. Само минут касније, гости су погодили стативу.

Након прекида у 30. минуту, Рокса мајсторски изводио слободан ударац искосна с десне стране, Скопљак на петерцу траљаво захватио лопту која је лагано кренула ка голу, Миловац је притрчао просто закуцао у мрежу са прве статитве. Имали су жуто - плави прилику да пре одласка на одмор поведу. Након дуплог паса Бајића и Лазаревског уследио је центаршут за Миловца чији ударац са неким осам метара завршио у рукама голмана Мишића.Лепу прилику у наставку меча пропустио је Филиповић. Кавчић је умакао по левој страни и асистирао Филиповићу али је лопта завршила тик поред гола Младеновчана. У 64. минуту домаћи фудбалери су стигли до толико жељеног вођства. Расположени Дарко Рокса направио је дар мар по десној страни и асиситирао утрчалом Бајићу који је несебично пребацио лопту до Миловца, који је без проблема савладао Мишића.
Фудбалери Младеновца у финишу сусрета имали су прилику да дођу до бода, али је ударац најбољег појединца у редовима гостију, Чокића са 10 метара завршио преко гола Ристића.