Мирно на Детелинари


Гости из Инђије упркос изостанку чак шест првотимаца, дошли су по бод, а очигледно је било да је бивши тренер жутих Зоран Говедарица, добро прочитао одакле му прети опасност.

Фудбалери Новог Сада остали су непоражени и пету утакмицу као домаћини на Детелинари, али је тај податак сигурно слаба утеха за стручни штаб и играче јер су освојили само бод против младе и дисциплиноване екипе Инђије.

Остаје главобоља за тренера Корака, како да реши неефикасност свог тима, четврту утакмицу у низу канаринци нису успели да затресу мрежу ривала.

Гости из Инђије упркос изостанку чак шест првотимаца, дошли су по бод, а очигледно је било да је бивши тренер жутих Зоран Говедарица, добро прочитао одакле му прети опасност од бившег тима и одредио тактику која му је донела повољан резултат.

У првих 45 минута виђена је права успаванка на Детелинари и само два шута у оквир гола, оба домаћих фудбалера. Најпре је Максимовић одлично умакао по левој страни двојици чувара, али је његов шут са десетак метара зауставио сигурни Милиновић.

У 40. минуту након грешке Савића који се није разумео са Милиновићем приликом повратне лопте, Богуновић умало да искористи грешку дефанзивца Инђије, али уместо поготка, само корнер за домаћина.

                             

Једину полушансу зелено – бели имали су преко расположеног Дубајића, који је припретио у финишу оштрим ударцем са неким 16 метара, али је Ристић лако укротио удараца шпица гостију.

Већ на старту другог дела, прво узбуђење. Слободан ударац извео је Дубајић, несигуран је био Ристић коме је лопта прошла иза леђа, али је крајњим напором зауставио на гол линији.

                             

У 65. минуту гости су дошли у прилику преко Петровића који је покушао да изненади Ристића са неким 25 метара али је чувар мреже Новосађана зауставио силовит ударац.

У последњих пет минута, обе екипе су могле до целог плена. Најпре је Богуновић у 84. минуту маказицама са неким шест седам метара погодио спољну мрежу Милиновића, да би у другом минуту судијске надокнаде, на одличан пас Томчића, Кордлоп са петерца закаснио у скоку за секунду и тако пропустио да запечати судбину канаринаца.



Извор:srpskifudbal.rs
Foto: Neusatz