Опстанак није немогућа мисија

Заостајемо за најближим конкурентима у борби за опстанак четири бода, што није недостижно – сматра Дарко Рокса.

Иза фудбалера Новог Сада је једна од најслабијих полусезона од како се такмичи у Првој лиги (три победе, пет нерешених резултата и девет пораза,14 освојених бодова). Највећи разлог ниског лета канаринаца је неуиграност екипе и касни долазак Богуновића, Максимовића, Недељковића, Видовића и Вуковића (није добио сертификат до краја полусезоне). Повреде су такође узеле свој данак, где је свакако највећи хендикеп био изостанак Дарка Роксе. Учествовао је само у осам мечева, недовољно опорављен вратио се у последња три кола и у последњим минутима имао епизодну улогу.

- Од старта је кренуло како не треба, скрпили смо екипу када је првенство већ ушло у 4. коло и ишли из пораза у пораз. Промењен је и тренер, мало смо се тргли и начинили велико изненађење на Бановом брду. Веровали смо да смо пребродили кризу резултата, вратила нам се вера да овај састав може много више. Међутим, за неприпремљену екипу, због касног доласка играча, утакмице среда – субота (првенство и Куп) погубно су деловале. Доживели смо катастрофу у Краљеву (0:4), одиграли потом изненађујуће добро са Радничким из Нове Пазове (3:0) и остварили прву победу код куће. И поред пораза играли смо добро на Сланој бари са Пролетером, да би нас тројка у мечу са Банатом вратила у игру. Но, од тада тачно 555 минута нисмо постигли гол и доспели смо тамо где смо сада – јада се Рокса, који се вратио у такмичарски погон у финишу мечева са Инђијом и Младошћу из Лучана, а био је стартер у последњем колу са Младеновцем.

Меч са Младеновцем био је један од бољих ове јесени?

- На путу ка победи, коју смо великим залагањем заслужили, испречиле су се судијске неправде, поништена су нам два гола и није нам досуђен једанаестерац. Све је то утицало да се од суморне јесени не опростимо планираном победом. Заостајемо за најближим конкурентима у борби за опстанак четири бода, што није недостижно с обзиром да на пролеће, бар на папиру, имамо повољнији распоред. Верујем да можемо да изборимо опстанак и да за ову екипу то није немогућа мисија – нада се Дарко Рокса.

Разлика

- Роксини квалитети су неоспорни. Требало је јесења сезона да буде његов нови узлет, али повреда га је у потпуности избацила из колосека. Хтење и вољни моменат да помогне друговима били су на највишем нивоу и поред чињенице да је за то био још неспреман.Попустио сам и дозволио му да изађе на терен. Сада је најважније да се опоравио и верујем да ће и поред доста понуда за одлазак бити у пролећној трци за опстанак вођа канаринаца, јер се екипа са Роксом и без њега разликује - каже тренер Богдан Корак.

Извор:дневник.рс