Напредак бољи од Новог Сада

Гости су први припретили, па је у 5. минуту Симић на рогу шеснаестерца одузео лопту Регану, упослио Балабановића, који је распалио и погодио пречку Крзнарићевог гола. Пет минута касније прилику је имао и Радоја, али је после додавања Балабановића лопту послао тик поред леве стативе.

Пробудило је то играче Напретка, па су у 17. минуту после филигрански прецизне акције дошли до вођства. Учествовали су у њој Гаврић и Миросављевић, а егзекутор је био Трујић, који је са десетак метара погодио доњи леви угао Ристићевог гола. Шансе су се ређале као на траци, пропуштали су их Гаврић, Бојић, па поново Гаврић, да би у 30. минуту Миросављевић искористио непажњу голмана гостију, одузео му лопту и ноншалантно је закуцао у мрежу за убедљиво вођство Напретка. Само минут пре тога Крзнарић је добро интервенисао и лопту после шута Кордића скренуо у корнер.

Фудбалери Напретка контролисали су комплетан други део утакмице, а прву прилику да повисе предност имали су у 46. минуту, када су шансе пропустили прво Трујић, а потом на идеални центаршут Дуњића и Гаврић. Још једном је голгетер из Шапца могао да се упише у листу стрелаца у 61. минуту, али је послао лопту поред гола. Данас одлични Коковић, који је у више наврата сјајним лоптама проигравао саиграче, у 72. минуту идеално упошљава Удовичића, који припрема прилику Бојићу, али Бојић шутира високо преко гола. Још једном Коковић на делу у 80. минуту, проиграо је Регана по левој страни, овај идеално центрирао Гаврићу, који коначно прекида голгетерски пост и поставља коначан резултат. До краја меча могао је Напредак и до четвртог гола, али је Ристић бравурозном интервенцијом спасао мрежу после шута Жеравице.

НАПРЕДАК - НОВИ САД 3:0 (2:0)

Стрелци: Трујић 16', Миросављевић 30', Гаврић 81'

Стадион: Младост, гледалаца: 3.000

НАПРЕДАК: Крзнарић, Дуњић, Удовичић, Коковић, Јаничић, Б. Милошевић, Гаврић, Реган (Ндиаје), Миросављевић, Бојић (Жеравица), Трујић (Бајић)

НОВИ САД: Ристић, Мијатовић, Бабић, Марковић, Ковачевић, Балабановић (Вуковић), Радоја, Симић (Зечевић), Бајић, Јеринић, Гордић (Рокса)

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.