РФК Нови Сад 1921. креће из последње лиге

Стадион на Детелинари се реновира (Фото: С. Шушњевић)
У паузи првенства било је турбулентно на игралишту на Детелинари. Нова управа, која је добила поверење у јуну није успела да пролонгира нагомилане дугове, па је одлучено да некадашњи фудбалски прволигаш крене од почетка од најнижег ранга такмичења - Градске лиге, са новим именом Нови Сад 1921. 

”Канаринци” су пре неколико дана почели припреме, прозивку је обавио Младен Јовић помоћник Мирка Бабића из трећелигашке конкуренције.
- Припреме смо почели у знатно бољим условима с обзиром да је нова управа заједно са бившим играчима и људима добре воље засукала рукаве па су видљиви помаци, поготово на теренима који се редовно заливају и косе. Иза нас неколико тренинга. Већином играча из омладинског погона а наредних дана очекујем долазак десетак момака који су поникли у омладинској школи и неколико старијих, који нам дају подршку у раду. Планирамо да до почетка првенства се максимално спремимо и кроз неколико припремних мечева уиграмо. Није нам циљ највиши пласман, већ да велика већина младих кроз борбу за бодове стаса и у будућности буде окосница тима. За сада смо договорили мечеве са Динамом из Будисаве, Бачком из Ђурђева и још три ривала са којима смо на добром путу да утаначимо термине - пун је оптимизма тренер Јовић.

Нова управа на челу са председник Томиславом Ловрековићем доста тога је урадила на запуштеном објекту на Детелинари.
- Имали смо неколико успешних акција и уз помоћ навијача, бивших фудбалера, челника града и људи којима је Нови Сад у срцу успели да доведемо терене у много боље стање. Предуслов добрих резултата су услови за несметан рад. Инфраструктура је доведена у функцију. Амбиције Новог Сада су увек јасне да уз ослонац на младе снаге жељне доказивања остварујемо победе, али не по сваку цену. Осим првог тима који ће се такмичити у Градској лиги акценат рада биће базиран на рад и такмичење две млађе селекције кадета и пионира тренера Касаловића и Бабића. Оне ће се такмичити у Квалитетним лигама Војводине. Статус омладинске екипе биће замрзнут с обзиром да ће већина омладинаца у наредној сезони обући дрес првог тима. Исто тако од данас на стадиону у терминима од 13 до 17 часова биће продаја сезонских карата односно чланских карата за чланарину која ће износити 1.000 динара - истакао је на крају Ловрековић.
М. Поповић

Караџић стиже почетком септембра
Озарених лица вратила се делегација Новог Сада са састанка у Кући фудбала са челницима Савеза а примио их је председник Томислав Караџић и обећао помоћ.
- Председник Караxић кроз разговор успео је да детектује две ствари, стање у којој се клуб налази и проблеме који га ометају у свакодневном раду. Људи који су везани за клуб и њихов елан и енергију, коју је нова управа донела и искрену вољу да се на побољшању услова ради. Изложили смо му план опоравка у наредном периоду. Обећао је да ће прве недеље септембра доћи и помоћи колико у опреми, реквизитима који су клубу преко потребни да би се успешно развијао и функционисао, као и у одржавању инфраструктуре и текућих питања колико заиста буде могао, он лично као и Савез у овом тренутку.

Меч с Луганском пао у заборав
Претходне недеље једна од актуелних тема не само спортских, био је меч између Новог Сада и самопрокловане Народне републике Луганск која је требала да се одржи у Новом Саду крајем августа. По свему судећи од најављеног меча неће бити ништа.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.