Пад лидера на Детелинари



Након деветог кола више нема поражених екипа, Раднички из Ниша поклекао је на Детелинари и тако препустио место Колубари на челу табеле. Рокса је крунисао одличним голом из пенала у завршници меча.


Очекивало се да лидер одигра на нивоу на којем је играо у претходних осам кола, али изабраници Звонка Ђорђевића нису били данас креативни, те су се акције гостију завршавале углавном ударцима са дистанце, али је Доновић био сигуран.

Иницијатива Радничког била је очигледна, као и настојање домаћих да се повуку и чекају своју прилику из контре. Своју шансу су тражили преко Лазаревског, играча који је прошле године бранио боје Радничког из Сомбора. Брзоноги дефанзивац Новог Сада у пар наврата је излетао на противничку половину и претио гостима.

У наставку иста прича, успаванка на средини терена. Поново су затајили Пејчић и Манчић, али нису ни могли да пруже бољу игру у летаргичној игри тима са Нишаве. Домаћи су након часа игре успоставили контролу на средини терена. Рокса је у два наврата слао одличне лопте Миловцу и Јовановићу, али није било промене резултата.

Најбољу прилику на утакмици имао је Лазаревски двадесет минута пре краја када је улетео у шеснаестерац са леве стране, али му је лопта побегла те није могао да се намести и да упути шут ка голу већ је у паду шутирао и био непрецизан. Наговештавала се агресивнија игра домаћих, у 85. минуту домаћи прелазе у тотални напад.

У 88. минуту домаћи стижу до једанаестерца. Дарко Рокса упослио је резервисту Бајића којег обара помало успавани Васковић, а судија Јовановић показује на белу тачку. Сигуран извођач једанаестерца био је Рокса за велику победу Канаринаца и први пораз Нишлија у сезони.

Нови Сад: Доновић, Лазаревски, Магоч, Скопљак, Јаковљевић, Мишан, Рокса, Балабановић, Јовановић, Миловац, Мрђанин
Раднички Ниш: Васковић, Стаменковић, Дојкић, Симов, Милекић, Петровић, Пејчић, Јовановић, Манчић, Митић, Пејчић И.

Стадион: Детелинара
Гледалаца: 600
Судија: Срђан Јовановић

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.