Фудбал се вратио на Детелинару


Раднички фудбалски клуб Нови Сад, ове године слави дроструки јубилеј, на коме могу да му позавиде многи клубови у земљи и оркужењу, 90. година од постанка и пола века од пласмана у Прву савезну лигу.

Тим поводом уприличено је дружење са људима који су златним словима писали историју новосадског прволигаша.

- Славимо редак јубилеј - на каже председник управог одбора Горан Лабудовић. Победом у мечу с Инђијом у суботу стручни штаб и играчи дали су пун допринос прослави. Била је то својеврсна промоција клуба, а меч су увеличали ветерани који су наступима и стручним радом обележили златно поглавље клуба. Имамо лепу прошлост и мислимо на будућност која ће бити заснована на правим фудбалским и спортским вредностима. Имамо планове , покушаћемо за две, три године изборимо пласман у суперлигу.
На речи новог председника управог одбора жуто - плавих, надовезао се и генерални секретар Ранко Ђуровић, који је осврнуо на то шта је урађено од када је нова управа преузела бригу и спасла клуб од гашења.

- Доста тога се урадило за ових неколико месеци. То је само кап у мору с обзиром да нас велики посао тек очекује. Створили смо пристојне услове за рад о чему сведочи и поновно интересовање оних најмлађих, почев од седмогодишњака па све до омладинског и сениорског погона. Враћа се живот на нашу Детелинару и то нас веома радује. Трудићемо се још више, а као први наредни задатак је оспособљавање помоћних терена, најпре Бикаре, где је у плану и постављање вештачке траве и прављење простора за мале спортове и ресторана. Нигде не журимо, ићи ћемо корак по корак, како са резултатима тако и са осталим стварима битним за функционисање клуба. Што се тиче првог тима, немамо оптерећења око пласмана, играмо добро у врху смо и сви су задовољни. Још увек стварамо екипу. Идуће године, уколико се укаже прилика жеља нам је да се умешамо у борбу за прва два места, али све радимо како би за две године будемо прави, верујемо да ће тада клуб стасати у свим сегментима - био је пун оптимизма Ранко Ђуровић.

Ветерани су били изненађени топлим пријемом, јер у последњих двадесетак година и нису пуно навраћали у клуб.
- Позив новог руководства свима нама који смо учествовали у историјском походу на тадашњу Прву савезну лигу- каже Бранимир Вратњан који је одиграо преко 240 утакмица у жуто - плавом дресу. Оно што сам видео, охрабрило ме је, уверен сам да ће Нови сад да се врло брзо врати на стари пут.

Човек који је дуго година успешно играо и био тренер на Детелинари, Илија Тојагић такође није крио одушевљење.
- Веома сам срећан што сам после 20 година крочио на место где сам доживео најлепше спортске тренутке у каријери. Људи који су последње две деценије водили клуб урушвали су га и довели до дна. На срећу појавили су се неки нови млади људи који су превазишли тешку ситуацију, који су се с пуно елана ухватили у коштац с проблемима. Желим да кроз пар година сви заједно прославимо повратак у Суперлигу - казао видно узбуђен Илија Тојагић.
Нову прилику за висок лет Новосађани имају у градском дербију, а према најава желе да и у том сусрету повољним резултатом обрадују све заљубљеник у жуто-плави дрес.

И. Грубор
Фото: Ф. Бакић
Извор: Дневник.рс


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.