Градски дерби припао Пролетеру


Пролетер је успео два минута пре краја меча да постигне погодак и коначно стигне до победе над градским ривалом и тако се прикључи горњем делу табеле.

Коначно су Сланобарци успели да прекину низ без победе против Канаринаца. Након седам мечева поста ,Пролетер је дошао до тријумфа захваљујући поготку Рашиована два минута пре краја меча.

У првом делу меча иницијатива је била на страни домаћих. Који су веч у првих десет минута два пута претили, а Зец је био најближи да доведе до предности Пролетер, али је Симић био добро постављен.

Узвратили су гости преко Туфегџића, али је Асани био бржи у завршници и отклонио је опасност по гол, након неискоришћене контре гостију уследио је одличан ударац Богуновића, али се поново истакао голман гостију Ристић.

Други део донео је нова узбужења, а прво веће виђено је након десет минута игре у наставку када је Филиповић добио одличну лопту од Магоча, али је шутирао поред стативе.

Нову шансу да доведе госте до предности имао је Миловац који је главом гађао, али је лопта завршила поред гола.

Када се мислило да ће градски ривали поделити бодове, Вучковић обара Галића, а судија Киш Чепеги свира једанаестерац који Рашиован претвара у победоносни гол и велико славље домаћих.

Уједно, ово је први тријумф за новог тренера Пролетера Ненада Лалатовића.

Пролетер НС: Јелић, Јаблан, Богуновић, Асани, Жигић, Десница, Рашиован, Виславски (Галић), Дамјановић, Секулић (Вукасовић), Зец (Ђоровић)
Нови Сад: Ристић, Јаковиљевић, Магоч (Вучковић), Скопљак, Мрђа, Балабановић, Тинтор, Мишан, Туфегџић, Рокса (Миловац), Филиповић (Бајић)

Стадион: Слана Бара
Гледалаца: 1000
Судија: Киш Чепеги Роберт

извор: srpskifudbal.rs


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.