БАЛАБАНОВИЋ: Најлепше у матичном јату


И код актуелног шефа струке Јосифа Илића имао сам запажену минутажу у једној веома успешној полусезони - каже Балабановић

Пленило је игром фудбалско јато канаринаца током јесење полусезоне прволигашког каравана и на крају слетело на деобу трећег и четвртог места. У екипи искуства и младости стасавало је неколико клинаца из признате школе клуба са новосадске Детелинаре, међу којима и двадесетдвогодишњи Милорад Балабановић (22). Одиграо је 12 утакмица, стекао поверење тренера Илића и симпатије и наклоност навијача. Прошао је све селекције, калио се и у другим клубовима и дочекао да буде једна од важних карика у екипи Новог Сада.

- За младог играча битно је да игра у континуитету и зато је за моју каријеру било јако важно што сам наступао за новосадску Црвену звезду, футошки Милан Аско Видак и Палић. Где год сам играо трудио сам се да пружим највише што могу, да би онда уследио позив тадашњег тренера канаринаца Зорана Говедарице, што је била својеврсна награда за до тада показано на терену.јако сам се обрадовао повратку у матично јато и сматрам да сам оправдао поверење. И код актуелног шефа струке Јосифа Илића имао сам запажену минутажу у једној веома успешној полусезони - каже Балабановић.

Конкуренција на позицији задњег везног била је жестока.
- Бајића, Ђоковића, Роксу, Мишана и Јаковљевића би сваки прволигашки клуб волео да има у својим редовима. Велико другарство и права атмосфера видљиви су на и ван терена и свакако да је и то допринело нашем високом лету у полусезони. Рецепт за наше пролећне партије могао би да буде издање из дуела са Радничким из Ниша, или онај сјајан меч са Инђијом. Наравно, било је и слабијих партија, превасходно мислим на пораз од Баната. Испустили смо победу у Сомбору, а могли смо реално да имамо још који бод више.

У прелазном року било је одлазака и долазака, па је за навијаче непознаница да ли је екипа јача или слабија у одосу на јесењу полусезону.

- Мислим да нисмо слабији, али млађи свакако јесмо, што би могао да буде један од адута за пролећна искушења. Нема никакве дилеме да ћемо спремни дочекати наставак борбе за бодове и да ће Нови Сад играти и лепо и успешно. А што се личних амбиција тиче, настојаћу и у овако жестокој конкуренцији да изборим место стартера - истакао је Балабановић.

извор:дневник

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.