Уз квалитет и дисциплину до Суперлиге


Новосадски прволигаш, клуб са богатом традицијом и дугом историјом ове сезоне нада се уласку у Суперлигу, али играчи као и тренер чврсто стоје на земљи и окрећу се најпре мечевима који долазе.

Фудбалски клуб Нови Сад 2011. године прославио је деведесет година постојања, планови клуба и управе су да стогодишњицу свог постојања прославе у елитном такмичењу, како и доликује клубу са богатом и дугом традицијом. Ипак жеље су једно, а реалност која за новосадску екипу и није толико црна, друго.

Екипа се тренутно налази на петом месту Прве лиге Србије са само пет бодова заостатка за водећим Радничким из Ниша. Јесењи део сезоне завршили су на четвртом месту уз осам победа и шест пораза. Уз адекватна појачања популарни “канаринци” успели су да у пролећном делу сезоне сачувају окосницу тима и из два кола извуку два нерешена резултата.

Млади нападач, Владимир Туфегџић сматра да је његова екипа могла боље у прва два кола почетка првенства.

“У првом колу против Телеотика примили смо несрећно гол, али ипак успели да се вратимо у форму и постигнемо погодак. У Лучанима смо кренули мало повучено и из контранапада покушали да угрозимо противничко гол. То нам није успело, могли смо и морали боље , али смо се ипак задовољни вратили са гостовања”, истакао је Туфегџић.

У следећем колу Новосађане очекује екипа Доњег Срема, другопласирани тим на табели. А играчи новосадског клуба као и тренер Јосиф Илић надају се победи у овом мечу.

“Утакмица против Доњег Срема за нас ће представљати прекретницу. Од ове утакмице зависе и наше даље амбиције, после овог меча видећемо где смо. Да ли можемо да се боримо за сам врх табеле или остајемо ту где јесмо. Наше амбиције су да будемо што бољи, резултати су непредвидиви идемо из утакмице у утакмицу и уколико тим покаже известан квалитет ићићемо ка самом врху табеле”, јасан је тренер Новосађана, Јосиф Илић.

Један од најбољих играча екипе и капитен, Зоран Миловац слаже се са тренером Илићем и истиче да у утакмици против Доњег Срема нема калкулација и да само победа долази у обзир.

Оно што краси екипу Новог Сада осим неспорног квалитета јесте и велики број младих играча. Атмосфера у екипи је одлична, играчи сложни али свесни да до краја првенства има још доста и да ће морати да уложе максимум уколико желе да остваре своје амбиције и пласман у Суперлигу.

Млади нападач “канаринаца” и по мишљењу свог клупског колеге Владимира Туфегџића најјачи адут новосадске екипе, Дарко Рокса истиче да иако су амбиције клуба велике, фудбалери Новог Сада окренути су најпре мечевима који долазе у првенству и што бољим резултатима.

“Атмосфера у екипи је сасвим добра, играчи су сложни, из дана у дан све више напредујемо. Мислим да смо сви подједнако добри, игра наш колектив и то углавном побеђује као и у осталим клубовима. Наше амбиције су велике, али не бих ништа да прогнозирам окренути смо мечевима који долазе и уколико се пружи шанса уз максимум залагања ућићемо у Суперлигу.”, истакао је Дарко Рокса.

Уз велике амбиције Новосађани планирају и изградњу новог стадиона. Садашњи стадион на Детелинари изграђен је 1956. године и има капацитет од три хиљаде и три стотине места. Из управе клуба истичу да чекају дозволу за изградњу и усвајање пројеката како би могли да почну са изградњом.

Нови стадион био би довољно велики да прими све присталице “канаринаца”, а можда већ од следеће сезоне угости тимове Суперлиге.

Извор:srpskifudbal.rs

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.