Канаринци поражени од Сремаца (video)


Фудбалерима Новог Сада остаје за бригу да ни након три кола нису успели да славе, и да су канаринци још увек далеко од жељене форме.

Нови Сад - Доњи Срем 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 600, судија: Горан Маринковић (Соко Бања).Стрелац: Горан Јанковић у 35. минуту. Жути картони: Кавчић, Балабановић, Илић (Нови Сад), Зељко и Јанковић (Доњи Срем).
НОВИ САД: Ристић 7, Јаковљевић 7, Скопљак 7, Кавчић 6, Балабановић 6 (од 60. Бајић 7), Миловац 6, Илић 6, Требовац 6 (од 46. Рокса 6), Филиповић 6, Ђукић 6 (од 68. Калезић 6), Гарић 6.
ДОЊИ СРЕМ: Старчевић 7, Тошић 7 (од 78. Матић - ), Јосимов 8, Вукобрат 8, Букорац 8, Зељко 7 (од 85. Радишић - ), Петковић 8 (од 89. Ашћерић -), Пешић - Лакић 7, Јанковић 8, Чордашић 7, Лакићевић 7.

Једини погодак на мечу дело је Горана Јанковића у 35. минуту, након грешке Требовца, чиме су Сремци наставили сјајну серију од 12 утакмица без кикса. Фудбалерима Новог Сада остаје за бригу да ни након три кола нису успели да славе, и да су канаринци још увек далеко од жељене форме.

Оба ривала са доста респекта су ушла у меч. Након почетног испитивања снага, први прилику имали су канаринци. Играо се 15.минут када је након слободног ударца Требовца, голман Старчевић кратко избоксовао лопту коју је главом захватио Скопљак, али је покушај лоба пропао. У 35. минуту Пећинчани су дошли до вођства. Требовац је изгубио лопту по левој страни, а усамљени Јанковић топовским ударцем са 20 метара лопту послао под пречку домаћих. Седам минута касније Јосимов је прошао по левој страни, центрирао за Петковића који је тукао поред гола Новосађана.

На почетку другог полувремена, домаћи фудбалери тражили су од судије Маринковића да покаже на белу тачку, јер је након ударца Филиповића лопта закачила једног од гостујућих играча у руку.

Тренер жуто - плавих Јосиф Илић у ватру је убацио Бајића, Роксу и Калезића, што је резултовало офанзивнијом игром домаћих. У 60. минуту након дуплог паса Миловца и Ђукића, хитроноги Бајић је тукао са шест метара, али је Старчевић био сигуран. Осам минута касније, Рокса одлично пронашао утрчалог Бајића, али је ударац нападача Новог Сада завршио у рукама голмана Доњег Срема.

Најбољу прилику да дођу до бода и избегну пораз Новосађани су имали у 80. минуту. Скопљак је дубинском лоптом са центра одлично пронашао Бору Филиповића, чији је шут из прве са седам метара правим чудом завршио поред десне стативе гостију.

Нови Сад се после овог кола налази на 6. месту са 30 бодова, а следећу утакмицу игра такође код куће против екипе ФК Срем.

Извор:дневник