Филиповић спасао бод (video)

Фото: Б. Лучић

„Партизанове бебе„ предвођене капитеном Остојићем, сјајни креатором игре Јојићем и хитроногим Марковићем приказали су се као квалитетан ривал.

Нови Сад - Телеоптик 1:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 400, судија: Коцић (Власотинце). Стрелци: Филиповић у 88. за Нови Сад, а Ивковић у 45. минуту за Телеоптик. Жути картони: Кавчић и Балабановић (Нови Сад).
НОВИ САД: Ристић 7, Јаковљевић 7, Скопљак 7, Кавчић 7 (од 67. Мијић 7), Балабановић 7 (од 67. Ђоковић 7), Бајић 7 (од 57. Требовац 7), Миловац 7, Рокса 7, Филиповић 8, Ђукић 7, Гарић 7.
ТЕЛЕОПТИК: Филиповић 6, Ашковски 7, Попара 7, Ивковић 8, Марковић 7 (од 79. Љујић -), Петровић 7, Јојић 8 (од 87. Шака -), Џугурдић 7 (од 85. Георгијевић -), Црноглавац 7, Остојић 8, Живковић 7.


Фудбалери Новог сада наставили су низ од сада већ шест утакмица без пораза, додуше у дербију су освојили само бод. На детелинари играло се борбено, мада не и толико квалитетно, а представу су обележили голови из прекида у финишу првог, однсосно другог полувремена.
„Партизанове бебе„ предвођене капитеном Остојићем, сјајни креатором игре Јојићем и хитроногим Марковићем приказали су се као квалитетан ривал. Лош терен и још увек тешке ноге канаринаца, омеле су домаћина да прикаже бољу игру упркос никад офанзивнијој формацији тренера Јоцка Илића. У првих 45. минута игре вредне су помена две ситуације. Играо се 28. минут, када је Ђукић одлично упослио Гарића на ивици казненог простора, али је ударац новајлије у жуто - плавом дресу, завршио поред гола.
Припретили су оптичари два минута касније, алије Јојићев шут са 25 метара завршио тик изнад гола Ристића. Играо се последњи минут првог дела, када је брат Лазара Марковића, Филип прецизним центаруштем одлично на првој стативи упослио Ивковића коме није било тешко да лопту која се одбила од стативе проследи иза леђа Ристића.
У наставку сусрета агилнија игра фудбалера Новог Сада. Уласком Мијића, Требовца и Ђоковића, домаћи су заиграли конретније и офанзивније. Најбољу шансу за изједначење пропустио је Боривоје Филиповић у 73. минуту. Након прекида, повратник у редове канаринаца Небојша Ђукић, извео је слободан ударац, лопта се нашла код Филиповића на петерцу који из окрета тукао високо изнад пречке оптичара. Када се чинило да ће Београђани однети цео плен са Детелинаре, уследила је нова мајсторија у режији џокера Мијића и искусног Филиповића. Мијић се нашао у продору по десној страни, одлучно убацио на другу стативу, а одлично постављени Филиповић је главом непогрешиво послао лопту у даљи угао гола гостију.

извор:дневник