Да се зна ко је газда

Жуто-плави за ривала имају дављеника, екипу Младог радника која се грчевито бори за опстанак (субота, 16.30 сати).


Новосађани нису успели да откину бод лидеру Радничком на Делијском вису упркос доброј игри и бројним непријатностима које су осетили током утакмице и после ње. Канаринце је делило неколико секунди до последњег судијског звиждука, али је Бојан Стаменковић у трећем минуту надокнаде успео, уз доста среће, да матира Ристића и Нишлијама донесе вредне бодове у борби за пласман Суперлигу. У суботу на Детелинари изабранике тренера Илића очекује нови изазов. Овога пута жуто-плави за ривала имају дављеника, екипу Младог радника која се грчевито бори за опстанак. Пожаревљани су поразима у Лучанима и код куће против Доњег Срема склизнули у опасну зону, тачније на 15. позицију која води у српсколигашко друштво.

Један од најискуснијих фудбалер Новог Сада Боривоје Филиповић пропустио је последња два меча у договору са стручним штабом канринаца, и сада са нестрпљењем очекује данашњи дуел против Пожаревљана:

- У Нишу смо наступили са комбинованим саставом и млађим играчима жељним доказивања. Било је срамотно шта се све догађалао на утакмици, на терену и око њега, али то је очигледно наша свакодневница и реалност. Нама преостаје да освојимо још три бода како бисмо теоретски обезбедили опстанак. Спремни смо за победу пред нашим навијачима, друге рачунице нас не занимају - речи су искусног првотимца Новог Сада

Канаринци су без пораза на три последња меча која су одиграли код куће, Пожаревљани су без тријумфа у гостима пуних шест кола. Имаће фудбалери Новог Сада и те како мотива да надокнаде пропуштено из Ниша, али и прилику да се победом реванширају гостима за јесењи пораз из Пожаревца када су црвени славили 2:0.

- Како нас у наредна два кола очекују тешке утакмице у Инђији и градски дерби с Пролетером немамо права на грешку против Пожаревљана. Атмосфера међу играчима је сјајна, сви се бодримо, подржавамо и у таквим условима милина је тренирати и играти. Очекујем да у најјачем саставу пружимо допадљиву и квалитетну партију, освојимо три бода пред нашим навијачима, уједно се реваширамо гостима за јесењи пораз - казао је Боривоје Филиповић.

Утакмица 27. кола Прве лиге Србије Нови Сад - Млади радник игра се на стадиону Детелинара у суботу у 16.30 часова.




извор:дневник