Пораз Канаринаца на Делијском Вису (видео)

Фудбалери Радничког савладали су Нови Сад голом Бојана Стаменковића у 95. минуту у мечу пуном шанси за нишку екипу. 

Реал са Нишаве 89. рођендан прославио је са даном закашњења важном победом на Делијском Вису над екипом Новог Сада. Покушавали су домаћи током целог меча да дођу до гола, стварали шансе, погађали мрежу из офсајда, потпуно потиснули госте, а све се резултирало у последњим тренуцима меча, тачније у 95. минуту, када је Бојан Стаменковић након слободног ударца Ивана Миленковића донео славље.

Раднички је потпуно надиграо противника који није имао изгледну прилику за гол! Нишлије су опколиле гол гостију, а први шут је имао Иван Пејчић у 13. минуту који је одбранио голман Дарко Ристић. Три минута касније Пејчић је пао у шеснаестерцу гостију, али судија није то окарактерисао као прекршај за пенал.

Нови Сад је покушао у 20. минуту да угрози гол Радничког, али је Калезић шутирао поред гола. Нишки тим је наставио са нападима, па у 23. минуту Пејчић је добио лопту од Јована Јовановића, који је даље прослдио до Миленковића. Миленковић је био у шеснаестерцу гостију, али је његов шут изблокиран.

Исти играч је изблокиран и у 35. минуту. У 39. минуту Александар Јовановић је са 25 метара шутирао ка голу, али је лопта отишла преко гола. Минут касније Миленковић је шутирао из даљине, али је лопта ударила у стативу.

У последњем минуту меча Марко Манчић је "затресао мрежу", али је судија пре тога свирао офсајд. Публика је ту одлуку дочекала са негодовањем и повицима, али уследила је тада пауза.

У други део игре играчи Радничког су се вратили још мотивисанији и са више жеље да дају гол. Прилика је било, али реализације не. У 53. минуту Манчић је иамо шансу након додавања Пјечића, али је и та лопта отишла поред гола. У 58. минуту и Јован Јовановић промашује прилику, а у 63. минуту Марко Манчић не користи одличну прилику. Бојан Ђорђевић је повео контру, прошао тројицу играча Новог Сада, па додао Манчићу који се није најбоље снашао у шеснаестерцу гостију.

Ређале су се прилике, у 81. минуту одбрана Новог Сада блокира шут Бојана Стаменковића. Раднички је наставио да напада, али голман Дарко Ристић одбранио. Домаћи су наставили да нападају, а то им се исплатило у последњим тренуцима меча када је Бојан Стаменковић постигао гол на центаршут Ивана Пејчића.

Раднички је овом победом вратио Новом Саду истом мером за пораз у јесењем делу на Детелинари.



Наредно коло Канаринци играју већ у суботу на Детелинари, а гост им је екипа Младог Радника. Утакмица почиње у 16:30.

РАДНИЧКИ: Васковић, П. Стаменковић, Пешић, Петровић, Ђорђевић, Б. Стаменковић, А. Јовановић, Миленковић, Пејчић, Манчић, Ј. Јовановић (од 77. минута Поповић).

НОВИ САД: Ристић, Мијић, Зечевић (од 73. минута Требовац), Скопљак, Балабановић, Бајић (од 46. минута Мишан), Вучковић, Ђоковић, Ђукић, Туфегџић, Калезић (од од 60. минута Рокса).

Гледалаца; 1.000
Судија: Драган Крстић из Београда
Жути картони: Иван Миленковић (45.), Зоран Пешић (90+) и Бојан Стаменковић (90+) из Радничког, Душан Мијић (25.), Игор Мишан (83.) и Дарко Ристић (90.) из Новог Сада.
Стадион: Стадион Машинца на Делијском Вису

извор:јужне вести



Извештај дневника:

Уз невиђену судијску бруку у режији главног судије Драгана Крстића и његовог помоћника Уроша Стојковића Раднички је, срећом и то буквално у последњим тренуцима утакмице освојио три бода. Нишлије су победиле Нови Сад голом који је постигао Бојан Стаменковић у додатних три минута.. Након једног слободног ударца искоса са леве стране Иван Миленковић је упутио леп центаршут а у казненом простору Новог Сада где су били сви фудбалери, најбоље се снашао искусни Бојан Стаменковић и проследио лопту у мрежу. Пре тога Нишлије су бар у 10 веома квалитетних прилика биле да постигну гол али су се испромашивали. Осим тога београдски арбитар Драган Крстић судио је скандалозно. У првом полувремену није досудио два класична једанаестерца за домаће.

У наставку судија Крстић је променио аршин , био је дванаеси играч Нишлија. Није, међутим, ни мало помогао домаћинима који су сами криви што до финиша нису затресли мрежу гостију. Ређале су се шансе као на траци. Када се помислило да ће гости изборити реми велико одушевљене завладало је на стадиону на Делијском вису, Бојан Стаменковић је ипак успео да исправи велику судијску неправду.

извор:дневник.рс