Данак јаком ритму (видео)

Скромна екипа из Пожаревца успела да освоји вредан бод у трци за опстанак, док су жуто-плави испустили два.

Фудбалери Новог Сада нису успели у намери да након дербија у Нишу где су испустили бод у последњим секундама, пропуштено надокнаде на својој Детелинари у дуелу са дављеником Младим радником. Овога пута, скромна екипа из Пожаревца успела је да освоји вредан бод у трци за опстанак, али прецизније би било рећи да су жуто - плави испустили два. Према речима тренера Јосифа Илића плаћен је данак јаком ритму играња дерби дуела субота - среда - субота против Баната, Напретка и Радничког.

- Жарко смо желели да се реванширамо гостима за јесењи пораз и наставимо серију. Ипак то се није догодило. Одиграли смо најслабију партију овог пролећа, а један од разлога зашто смо подбацили лежи у чињеници да смо за седам дана одиграли три заиста јака меча и то нас је донекле потрошило. Комбиновали смо у данашњем мечу доста, постигли смо водећи погодак, али нисмо успели да сачувамо предност. Примили смо несрећено изједначујући гол, а уласком Бајића, Ђоковића и Филиповића ипак нисмо успели да дођемо до целог плена. Према ономе што се дешавало на терену морам бити задовољан и бодом.


У последњим тренутцима сусрета, Млади радник је дошао у прилику да освоји сва три бода, али је након корнера Милетића, ударац главом Петковића зауставила пречка:

- Имали смо среће у завршници сусрета. Није ово први пут да нам концетрација попусти у завршници утакмице. Дешавало нам се то и на претходним сусретима. Сигурно да ћемо морати да порадимо на овом сегменту игре, како нас овакве несмотрености не би скупо коштале у финишу првенства - закључио је шеф стручног штаба Јосиф Илић.

За новосадског прволигаша серија тешких утакмица се наставља. Наредног викенда канаринце очекује гостовање у Инђији, а након тога на Детелинари се очекује празник фудбала, градски дерби са Пролетером. Прилика да се поправи утисак, освоје вредни бодови алии афирмишу нове младе снаге.

извор:дневник