Инђија и Нови Сад за престиж

У 28. колу Прве лиге Србије Инђија ће у дербију кола дочекати Нови Сад, екипу која јој традиоционално не одговара.

Инђија је на шестом месту са 40 бодова, девет мање од другопласираног Доњег Срема и са малим шансама да се до краја сезоне домогну места која воде у Суперлигу.

Нови Сад на осмом месту са бодом мање од суботњег ривала има прилику да се победом пробије у сам врх табеле, али такође са малим шансама да изборе промоцију.

И једна и друга екипа су у серијама без победа. Домаћини нису добили претходна три меча, од којих су два изгубили, али оно што брине тренера Говедарицу јесте чињеница да његови играчи нису постигли гол 348 минута.

Новосађани не знају за победу последња четири меча од којих су три ремизирали. Добра партија против Напретка није крунисана победом иако су канаринци имали предност од два гола. Потом је уследио пораз у последњим моментима на Делијском Вису, да би тешко стечено вођство против Младог радника испустили само десет минута након водећег гола.

Тренер гостију Јоспиф Илић је у претходним мечевима доста мењао састав. Пружио је прилику млађим фудбалерима, те се очекује да и на овом мечу искусни стратег пружи шансу играчима који нису имали превелику минутажу.

Због картона код гостију изостаје капитен Зоран Миловац, који се након поштеде против Радничког вратио голом против Младог радника. Повређени су Владимир Туфегџић, Ненад Лазаревски и Небојша Ђукић.

Код домаћина је ровит Бојан Дубајић, који је ће због повреде меч вероватно посматрати са клупе. Никола Коларов није играо против Доњег Срема, али ће сутра бити у комбинацији за најјачи састав.

У првом делу сезоне Нови Сад је био бољи на свом стадиону, головима Роксе, Скопљака и Мишана канаринци су стигли до високе предности коју је ублажио Чедомир Томчић голом у последњим моментима

Стадион: ФК Инђија
Судија: Синиша Сремац
Време: Субота, 17:00

извор:srpskifudbal.rs