Млађарија положила испит

Подмлађени тим бодрили штрајкачи: Скопљак, Филиповић, Ракић, Миловац, Лазаревски, Кордолуп, Калезић, Кавчић, Јаковљевић, Ђукић, Доновић, Гарић, Вукасовић и Требовац

У судару војвођанских фудбалских прволигаша Новог Сада и сомборског Радничког у мечу од велике важности за обе екипе, славила је инспирисана и борбенија екипа Новог Сада (3:2). Око 500 љубитеља фудбала на Детелинари задовољно је напустило трибине испративши подмлађени састав канаринаца који је без 14 првотимаца успео да освоји злата вредне бодове.

Једанаеста првенствена победа жуто - плавих остаће упамћења по неколико детаља. Капитенску траку је носио Милорад Балабановић који је својим понашањем и игром оправдао поверење стручног штаба. У жуто - плавом дресу дебитовали су и одиграли свих 90 минута Душан Авакумовић и Вукашин Јелић показавши зрелост и квалитет, а прволигашки шмек осетили су и Александар Симић и Живојин Врговић. Као шлаг на торту најбољи актер меча и први стрелац канаринаца Влдимир Туфегџић постигао је девети првенствени гол у дресу Новог Сада.

- У дуел са Радничким ушли смо под притиском да прекинемо низ од седам утакмица на којима нисмо славили и освојимо три бода која нам обезбеђују опстанак. Математика је јасна, недостаје нам још један бод до жељеног циља. Комбиновани састав показао је дисциплину и стрпљење против борбене и тврде екипе Радничког којој је овај меч такође словио за бити или не бити. Задовољан сам победом и игром новајлија, а ту морам да похвалим Авакумовића које ме је изненадио зрелошћу, дисциплином и промишљеним рекацијама у неким веома битним ситуацијма. Дао је немерљив допринос нашој победи као и Јелић који такође заслужује речи хвале за свој наступ. Можда смо могли да тријумфујемо и убедљивије али смо наивно примили други гол у надокнади времена - казао је шеф стручног штаба Јосиф Илић.

Владимир Туфегџић наставио је да решета мреже ривала у својој дебитантској сезони на прволигашким теренима. Тако је било и на сусрету с Радничким, а тренутно је стао на девет првенствених погодака:

- Била је ово веома тешка утакмица. У саставу за утакмицу нашло се неколико дебитаната и играча из омладинског погона, са којима до сада нисмо делили терен. Веровали смо у себе упркос тренутној ситуацији, трудили се да испоштујемо све замисли тренера Илића и на крају смо успели да славимо. Победника је пресудила већа жеља и хтење мојих саиграча - речи су Владмира Туфегџића, прве хаубице прволигаша са Детелинаре.

Штрајкачи на трибинама



На добро попуњеним трибинама стадиона Детелинара, војвођански окршај између Новог Сада и сомборског Радничког пратили су и првотимци жуто - плавих који већ недељу дана штрајкују. 14 играча који чекају на решење спора са управом својим присуством дошли су да испрате важну утакмицу . На трибинам су били присутни: Небојша Скопљак, Боривоје Филиповић, Зоран Ракић, Зоран Миловац, Ненад Лазаревски, Никола Кордолуп, Бојан Калезић, Драган Кавчић, Слободан Јаковљевић, Небојша Ђукић, Марко Доновић, Миленко Гарић, Младен Вукасовић и Томислав Требовац.

извор:дневник