Канаринци лете и без најискуснијих

Десеткована и подмлађена екипа Новог Сада освојила је важне бодове. Канаринци су без 14 најискуснијих играча који су у штрајку савладали Сомборце и тако прекинули серију од седам утакмица без победе.

Након почетког одмеравања снага, домаћи фудбалери су први припретили голману Жакули. Ударци Мишана у 11. и Роксе у 14. минуту из даљине укротио је сигурни Жакула. Прву прилику за Раднички имао је Миок у 21. минуту, али је његов ударац с 18 метара завршио тик изнад пречке Ристића. Новосађани су у вођство дошли четири минута касније. Бајић је муњевито прошао по левој страни и прецизним пасом упослио Туфегџића чији је ударац главом Жакула успео да скрене али не и да спаси погодак. Лопта се одбила од стативе и завршила иза голмана гостију.

У 42. минуту, на сличан начин узвратили су Сомборци. Станчетић је направио дар мар по левој страни и са ивице казненог ударца пребацио лопту на другу статиту где је Вијић добро реаговао и лако савладао Ристића..

У 55. минуту Туфегџић је одиграо дупли пас са Роксом кога је Топчагић саплео, а судија Петковић који је био близу места прекршаја без двоумљења показао на белу тачку. Дарко Рокса је реализовао једанаестерац и донео ново вођство жуто - плавима. Петнаест минута пре краја сусрета, Мијић је зарадио други жути картон. То није омело Новосађане да у финишу утакмице постигну и трећи гол. У 83. минуту Јоцић је фаулирао Туфегџића на ивици шеснаестерца. Рокса је дао кратак фор Бојану Илићу који је тукао тик уз живи зид а лопта је погодила десни доњи угао. У 90. минуту и Раднички је остао са 10 играча на терену. Ђорђе Мрђанин је зарадио црвени картон након гурања судије Петковића. У судијској надокнади Сомборци су успели да смање резултат.

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 500, судија: Петковић (Београд). Стрелци: Туфегџић у 25, Рокса у 55. (из једанаестерца) и Илић у 83. минуту за Нови Сад, а Вујић у 42. и Јовановић у 92. минуту за Раднички. Жути картони: Мијић, Балабановић, Туфегџић (Нови Сад), Веселиновић, Ако Тери, Јоцић (Раднички). Црвени картони: Мијић у 75. (Нови Сад), Мрђанин у 90. минуту (Раднички).

НОВИ САД: Ристић 7, Мијић 6, Вучковић 7, Авакумовић 7, Јелић 7, Мишан 6 (од 70. Симић -), Балабановић 7, Илић 7, Рокса 8 (од 90. Врговић - ), Туфегџић 8, Бајић 7.

РАДНИЧКИ (С): Жакула 6, Веселиновић 5 (од 88. Петреш - ), Мезеи 7, Мрђанин 5, Топчагић 5, Ако Тери 6 (од 70. Јовановић 7), Зелић 6, Миок 7, Вујић 6, Пауновић 6 (од 60. Јоцић 6), Станчетић 7.

извор:дневник