Победа за навијаче

Суботња утакмица на Детелинари Нови Сад – Колубара почиње у 17 часова.

Фудбалери Новог Сада играју последњу овосезонску утакмицу пред својим присталицама, а гост им је Колубара. Изабраницима тренера Јосифа Илића потребан је барем бод да би мирно сачекали послдњу утакмицу, с тим што се Колубара бори за опстанак.

Лазаревчани су јесенас на свом терену изгубили од Новог Сада с 2:1, а на четири претходне утакмице нису победили и дошли су у ситуацију да им је утакмица на Детелинари бити или не бити. Само победа оставља Колубару у трци за опстанак са сомборским Раднички и Чукаричким. Домаћа екипа има проблема са штрајком 13 фудбалера, као и повредама Авакумовића, Вучковића и Туфегџића, с тим што се враћају Мијић, Балабановић и Вукасовић. Канаринци нису поражени на Детелинари у последњих шест утакмица и свакакода ће у дуелу са Колубаром пружити максимум како би се победом опростили од навијача и растерећено у последњем колу гостовали нишком Синђелићу.

- Имамо доста кадровских проблема. То се пре свега односи на млађе играче који су у финишу првенства добили шансу и платили цех јаком ритму тренинга и утакмица. У госте нам долази екипа Колубаре која је у незадивној ситуацији и само је победа води ка опстанку. Ми желимо да у квалитетној и борбеној утакмици дођемо до позитивног резултата, да се победом опростимо од навијача. Овај млади тим, који је стицајем околности добио прилику да покаже колико може у завршници првенства, можда није сто одсто спреман да одговори захтевима прволигашког такмичења, али борбеност и залагање су за сваку похвалу - каже тренер Јосиф Илић. Утакмица на Детелинари почиње у 17 часова.

извор:дневник