Прва лига Србије: Последње коло

Колубара дочекује резултатски незаинтересовану Слогу и барем бод је оставља у прволигашком друштву због бољег односа у мини табели са Банатом, Чукаричким и Радничким.

Редовни сведоци догађања на прволигашким фудбалским теренима одавно не памте када је последњи борба за опстанак била неизвеснија као ове сезоне. Познато је да су пласман у Јелен Суперлигу изборили Раднички из Ниша и Доњи Срем из Пећинаца, али зато на зачељу књуча. Две српсколигашке карте већ су подељене, Срему из Сремске Митровице и нишком Синђелићу, док ће још два путника у нижи ранг бити позната након данашњег кола. Чукарички, Раднички из Сомбора, Млади радник и Колубара су кандидати за српсколигашко друштво. Младеновчани и Зрењанинци су у прошлом колу пребринули бриге око опстанка.
Банат је ремијем с Чукаричким обезбедио опстанак, па ће на стадиону у Сомбору играти растерећено с домаћином Радничким коме ни победа не гарантује останак. У случају пораза Зрењанинци би стали на 41 бод, колико би имали Раднички, Колубара (ако ремизира са Слогом) и Чукарички у случају да победи на свом терену Напредка. У мини табели ове четири екипе Сомборци би били најслабији и придужили се Младом раднику на путу у нижи ранг и то у години када славе100 година постојања.

Колубара дочекује резултатски незаинтересовану Слогу и барем бод је оставља у прволигашком друштву због бољег односа у мини табели са Банатом, Чукаричким и Радничким.И у случају пораза Колубара би остала у лиги под условом да Чукарички и Сомборци изгубе.У најбољој позицији је Чукарички, свака победа у мечу с Крушевљанима му чува прволигашки статус. Ипак, Београђни навијају за Банаћане. Уколико тим из Карађорђевог парка не изгуби у Сомбору Чуки би одговарао и реми у дуелу са Напредком, због бољег скора са Пожаревљанима (ако победе у Инђији) и Радничким. Чак и пораз би Брђане оставио у лиги под условом да Банат тријумфује у Сомбору.

Радничком из Сомбора биће довољан на свом терену под условом да Чукарики изгуби од Напретка, а Млади радник не победи у Инђији. Уколико брђани ремизирају, Сомборци ће морати да победе Банат, због лошијег односа с Београђанима.Чак се екипа Младог радника на 16. позицији нада спасу, мада су јој шансе минималне. Пут до циља Пожаревљане води победа против Инђије, која не одустаје од битке за треће место које јој у случају одустајања БСК -а од Суперлиге даје прилику да се кандидују за упражњен место у елити. Само у ситуацији да Сомборци не освије више од бода, Чукарички изгуби а они победе Пожаревљани би и наредне сезоне играли у Првој лиги.
Ко ће се радовати а ко туговати од четири дављеника знаће се након данашњег последњег прволигашког кола.

Нови прволигаши

У сезони 2012/13. у прволигашком друштву играће и Раднички из Нове Пазове (Српска лига Војводина), Вождовац (Српска лига Београд), Тимок из Зајечара (Српска лига Исток) и ужичко Јединство Путеви (Српска лига Запад).

Пролетер - Раднички (Н) (17.00)
Инђија - Млади радник (17.00)
Раднички (С) - Банат (17.00)
Срем - Младост (Л) (17.00)
Телеоптик - Доњи Срем (17.00)
Синђелић - Нови Сад (17.00)
Колубара - Слога (17.00)
Чукарички - Напредак (17.00)
Бежанија - Младеновац (17.00)