ЈОСИФ ИЛИЋ: Има места задовољству

Настојаћемо да и у будућности шансу дајемо младима, што је битна одлика и традиција нашег клуба.Када сагледамо сезону иза нас има места задовољству, с тим што се увек може боље - рекао је Илић.

Фудбалерима Новог Сада су прволигашку сезону завршили на 10. месту, обезбедивши опстанак неколико кола пре краја такмичења.Да не би поновили грешке из прошле сезоне, када је екипе састављана и у јеку сезоне, стручни штаб је одлучио да играчи оду на одмор 15.јуна, а до тада да лагано тренирају.
- Екипа ће добити вољно од 15.јуна, а старт припрема за нову сезону заказан је за 9.јул. Како нам предстоји нови циклус селекције играча, одлучили смо се да ове две недеље искористимо на најбољи могући начин, како бисмо на време селектирали тим за наредни шампионат - рекао је тренер Јосиф Илић.
Новосађани су у тек завршену сезону ушли са намером да се сачувају прволигашки статус и афирмишу млади играчи.
- Први циљ смо испунили. Иако смо јесенас били високо пласирани, на четврој позицији, пролеће је донело нешто слабије игре, па смо на крају заузели десето место. Да није било штрајка најискуснијих игрча сигурно је да би коначан пласман био бољи. И други циљ смо у доброј мери испунили. Ослонили смо се на младе снаге у финишу првенства, афирмисали смо неколико играча, а међу њима бих издвојио првог стрелца екипе Владимира Туфегџића. Већ су стигле бројне понуде за њега. Настојаћемо да и у будућности шансу дајемо младима, што је битна одлика и традиција нашег клуба.Када сагледамо сезону иза нас има места задовољству, с тим што се увек може боље.
Какви су ваши лични планови за наредну сезону?
- Везани су искључиво за жуто - плави дрес и Детелинару. Имао сам током сезоне сјајну сарадњу са челним људима клуба. Делимо исту визију, а моја намера је да наставимо започето. Стабилизација екипе и клуба у целини, афирмација младих талената и стварање здравог фудбалског колетива су наша заједничка визија - истакао је Јосиф Илић.

извор:дневник