Одмор, па летње спремање

Као и претходних сезона Детелинара је пожељна фудбалска дестинација за многе. Не треба сумњати да ће и ова летња пијаца бити берићетна за Новосађане којима је циљ да оформе још јачи састав.

Фудбалска бубамара на Детелинари званично је стала, а првотимци су добили заслужен и преко потребан одмор. По окончању напорне прволигашке сезоне 6. јуна, стручни штаб РФК Нови Сад одлучио се да настави са тренинзима са млађаријом која је успешно изгурала финиш сезоне и последњих седам утакмица, због већ познатог штрајка водеће групе играча. Десетак дана Јосиф Илић са сарадницима радио је са групом младих играча, а како Новосађане очекује нови циклус селекције тима за наредну сезону, онда је време до одласка на одмор 15. јуна искоришћено на најбољи могући начин.
- Десетак дана смо имали прилику да радимо са млађим играчима али и неким новим момцима који су дошли у Нови Сад на пробу са жељом да се скрену пажњу на себе. Видели смо доста нових лица и позитивних ствари. Како нас очекује напорна сезоне, а старт првенства је заказан за 11. август, одлучили смо да и ове дане искористимо у сврху селекције тима -казао је Јосиф Илић.
Као и претходних сезона Детелинара је пожељна фудбалска дестинација за многе. Не треба сумњати да ће и ова летња пијаца бити берићетна за Новосађане којима је циљ да оформе још јачи састав за наредну сезону у којој ће се због скраћења лиге чак шест тимова преселити у нижи ранг.
- Већ смо у преговорима са одређеним бројем играча. Не бих о именима овога тренутка, али могу рећи да се ради о провереним и квалитетним фудбалерима са прволигашким и српсколигашким искуством. За сада смо на добром путу да те разговоре и конкретизујемо. Усмени договори су постигнути са већином. Уколико реализујемо 90 одсто жељеног могу слободно рећи да ћемо имати јачи тим него претходне сезоне. Такође, на прагу смо остварења сарадње са Челаревом и још два три клуба у жељи да наше играче из омладинског погона уступимо на позајмице у адекватне средине где ће имати могућности да напредују, а чије каријере ћемо помно пратити. Када је реч о одласцима извесно је да не рачунамо на играче који су били у штрајку, а интереовање је велико. За првог стрелца екипе Владимира Туфегџића су заинтересовани бројни суперлигаши. Обавићемо разговоре са свим играчима и на време видети на чему смо уочи почетка припрема и првенства, како не бисмо гомилали играчки кадар - казао је Илић.
Прву прозивку обавићете 3. а не 9.јула како сте првобитно планирали.
- Како ове године Прва лига стартује у исто време као и Суперлига, одлучили смо да кренемо са припремама мало раније. Очекује нас велики посао. Селекција екипе, уигравање тима. У првој недељи припрема обавићемо потребна тестирања и провере играча. Већ од другог викенда у плану је играње пријатељских утакмица којих ће бити осам до десет. Неки од ривала су већ познати Кабел, Шајкаш, Црвена звезда. Овога лета све нас у клубу очекује велики посао, како бисмо наставили са циљевима које смо зацртали, јачању клуба у свим структурама и прављењу квалитетне екипе која ће демонстрирати квалитет за љубитеље фудбала у Новом Саду - закључио је шеф стручног штаба Јосиф Илић.

Изглед Прве лиге Србије

У сезони 2012/13. Прва лига Србије бројаће 18 клубова: Банат, Инђија, Нови Сад, Пролетер, Бежанија, Борац, Вождовац, Јединство Путеви (Ужице), Тимок (Зајечар), Колубара, Металац, Младост (Л), ОФК Младеновац, Напредак, Раднички (НП), Слога (К), Телеоптик, Чукарички.

извор:дневник