Нови Сад жели изненађење у Купу

Тренер Новог Сада Богдан Корак рекао је да ће његови фудбалери дати све од себе да у шеснаестини финала Купа Србије изненаде Раднички 1923.

- Ово ће бити утакмица као и свака друга. Желимо да одиграмо добро против фаворита. Раднички игра добро, иако има лоше резултате на почетку првенства. Даћемо све од себе да покушамо да направимо добар резултат против једне екипе која је комплетна у сваком смислу те речи - рекао је Корак.

Корак је, ипак, истакао да ће Крагујевчанима бити тешко против тог прволигаша у Новом Саду.

- Биће тешко Радничком, играмо на свом стадиону у Новом Саду, а врло добро се зна како моја екипа игра фудбал на домаћем терену - истакао је Корак.

Тренер Новог Сада је рекао да ће шансу дати и неким млађим играчима.

- Мојим играчима ће ова утакмица много значити. Они је једва чекају, а можда дам шансу и неким млађим фудбалерима, да покушају да направе добар резултат против суперлигаша. Било би фантастично када бисмо их елиминисали - нагласио је Корак.

Игра се само једна утакмица и уколико се она заврши без победника, одмах се приступа извођењу једанестераца.

Славенко Кузељевић неће моћи ни у овој утакмици да рачуна на кажњене Стефана Недовића и Миљана Мутавџића, као и повређене Петра Павловића и Александра Косорића. Такође се очекује да се неки играчи одморе пред утакмицу са Спартаком, али и да се пружи шанса играчима који су имали мању минутажу у првенственим утакмицама.

Екипа Новог Сада је у успону форме, долазак Корака, који је сменио искусног Јосифа Илића, је пробудио екипу и после 5 везаних пораза на почетку првенства, везали су два позитивна резултата, па са пуно елана улазе у утакмицу Купа, желећи да направе изненађење.

Раднички и Нови Сад су се састајали у сезони 2010/2011, у оквиру такмичења Прве лиге Србије. У Крагујевцу је Раднички победио голом Дарка Спалевића у 80.минуту, док је исти резултат забележен и у Новом Саду, а тада је стрелац био Стефан Недовић у 4.минуту.

Забрињава чињеница да Крагујевчани нису победили на последњих 11 утакмица. Последњи пут се то десило 21. априла у 25. колу прошле сезоне када је на Чика Дачи савладан Нови Пазар. Од тога дана, па до данас, Раднички је остварио пет нерешених резултата и шест пораза.

Дуел Новог Сада и Радничког на програму је у среду у 16 часова.

Извор:srpskifudbal.rs