Ристић сачувао канаринце


У првих 45 минута виђено је мало тога занимљивог, једном речју, права успаванка са доста прекида и грешака. Једину прилику у првом полувремену фудбалери Металца су имали у 6. минуту. 

Нови Сад - Металац 0:0

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 500, судија: Поповић (Београд). Жути картони: Бабић и Недељковић (Нови Сад), Живковић (Металац). Црвени картон: Живковић (Металац) у 82. минуту.
НОВИ САД: Ристић 8, Мијић 7, Чобанов 6, Бабић 6, Божичић 6, Јовановић 6 (од 79. Ненадовић - ), Балабановић 7 (од 60. Недељковић 6), Максимовић 6, Станчетић 6 (од 61. Илић 7), Рокса 7, Богуновић 7.
МЕТАЛАЦ: Пејовић 7, Родић 7, Ансах 6, Живковић 6, Гојак 7, Бабић 7, Косић 7 (од 70. Седлар -), Ивановић 7, Радисављевић 7 (од 60. Живадиновић 8), Ћирковић 8, Куљанин 7 (од 79. Јанаћковић -).Да се дуел на Детелинари заврши без голова у многоме је кумовала очајна травната подлога али и сјајни голман Дарко Ристић који је заслужио епитет играча утакмице. У првих 45 минута виђено је мало тога занимљивог, једном речју, права успаванка са доста прекида и грешака. Једину прилику у првом полувремену фудбалери Металца су имали у 6. минуту. Након центаршута Ћирковића, највиши у скоку на другој стативи био је Радосављевић, али је његов ударац главом завршио преко гола. Канаринци су узвратили у 13. минуту. Корнер је извео Максимовић, а Чобанов је са седам метара пропустио да матира Пејовића. Играо се последњи минут првог дела када је Дарко Рокса покушао да изненади чувара мреже Металца. Ипак, његов шут са 20 метара искоса под пречку зауставио је Пајовић парадом.У наставку много више ватре али и прилика виђено је на Детелинари. У 47. минуту, Рокса је добро тукао из слободног ударца, лопта је прошла тик уз живи зид, али је Пајовић био на месту. Од тог момента играчи Металца су преузели иницијативу. Ређале су се шансе пред голом жутих. Ударац Косића главом након корнера у 51. минуту, Ристић маестрално зауставља, а и седам минута касније, када је Радосављевић са седам метара тукао диретно у голмана Новог Сада. Сјајну прилику пропустио је Ћирковић у 68. и Живадиновић у 70. минуту, али је у оба случаја као победник изашао Ристић. Најбољу прилику на Нови Сад пропустио је у 76. минуту капитен Богуновић. Мијић је муњевито повукао са пола терена и додао Рокси који је повратном лоптом на петерац видео утрчалог Богуновића који је у трку ипак лоше захватио лопту.


Извор:дневник