Јанковић нови тренер Новог Сада

Тренерску каријеру је започео у Инђији, а водио је и Индекс и Банат. Уговор са перспективним стручњаком потписан је до јуна, а као главни циљ зацртан је опстанак.

Фудбалски клуб Нови Сад изабрао је новог шефа стручног штаба. Након Јосифа Илића и Богдана Корака, на ужарену клубу прволигаша са Детелинаре сео је 39 - годишњи Зоран Јанковић. Бивши репрезентативац Бугарске. Током играчке каријере Јанковић је бранио боје Железника, Војводине, бугарског Литекса, кинеског Далијена, кипарског Етникоса и Инђије.

Тренерску каријеру је започео у Инђији, а водио је и Индекс и Банат. Уговор са перспективним стручњаком потписан је до јуна, а као главни циљ зацртан је опстанак у прволигашком такмичењу.
- Прилика се указала преко ноћи и прихватио сам изазов. Ситуација је заиста тешка, али се не плашим - казао је Јанковић.- Имам сам неколико дана да упознам играче, атмосфера у екипи је све боља. Тим је млад, али квалитетан. У наредних неколико недеља, учинићемо све да мотивишемо овај млади тим, како би изборили опстанак. Фудбалери морају да схвате да је дрес Новог Сада велика обавеза али сјајна одскочна даска.
Као играч били сте бескомромисан борац, која ће бити ваша филозофија као тренера и шта је највећи проблем Новог Сада у овом тренутку:
- Имао сам прилику да погледам јесенас екипу Новог Сада. Као и већина прволигашких клубова, тако и Нови Сад се муку мучи са нападачима и реализацијом. Потребан нам је гол играч, а осим Богуновића, сви фудбалери су млади и жељни доказивања. Биће потребно време да дотерамо доста ствари. Сигурно да ће ефикасност бити прва и низу ако желимо до преко потребних бодова - рекао је тренер канаринаца.
До почетка пролећног дела првенства (9. март) и сусрета са Бежанијом, Новосађани ће одиграти још четири припремне утакмице и покушати да темпирају форму колико је то могуће:
- Немамо времена за губљење. Чак шта више у великом смо заостатку у односу на конкуренте. Велики посао је пред нама. У преосталих двадесетак дана одиграћемо још четири контролна меча у ритму среда - субота. Најпре ћемо снаге одмерити са кулским Хајдуком, следе провере против Цемента, ЖСК -а и ТСК -а. Морамо дотерати форму, уиграти линије тима,а вфремена је мало. Сигурнио је да ће у првим мечевима много тога шкрипати, али се надам да ћемо ипак скупљати бодове - каже је шеф стручног штаба Новог Сада Зоран Јанковић.

Извор:Дневник