Опстанак (не)могућа мисија

Овог викенд наставља се трка фудбалских прволигаша. Следе велика узбуђења за освајање прва два места која воде у елитну лигу, а нарочиту у борби за опстанак с обзиром да ће због реорганизације такмичења чак шест екипа преселити у нижи ранг.
Екипа Новог Сада јесен је завршила на 16. месту са свега 14 бодова и пролеће дочекује у групи тимова којима предстоји грчевита борба за опстанак. Након Јосифа Илића и Богдана Корака тренерска палица је поверена Зорану Јанковићу, који опет има понуду из Кине.
- Знам да сам се латио врућег кромпира, управа је пре мене разговарала и са другим тренерима који вероватно нису веровали да је опстанак у лиги. Ја опет верујем да уз добар рад можемо све да надокнадимо, убеђен сам да ћемо играти боље и освојити више бодова него јесенас. Да ли ће бити довољно за опстанак незахвално је обећавати- каже Јанковић.
У суботу канаринци дочекују Бежанију.
- Бежанија на табели стоји пуно боље од нас, али и она стрепи око опстанка. Победника би могло да одлучи велико залагање, имам тим у глави, уз две-три недоумице, који ће условно речено изгинути на терену.Не гелдамо далеко унапред, идемо од утакмице до утакмице и зато нам је сада максимална концентрација на дуелу са Бежанијом - нагласио је Јанковић.

Доласци и одласци

Током зимске паузе било је прометно на Детелинари. Редове канаринаца напустили су: Дарио Божичић, Бојан Илић, Ненад Лазаревски, Марко Стругар, Игор Мишан, Ненад Недељковић, Марко Станчетић, Срђан Попин, Небојша Скопљак, Саша Видовић, Никола Василић, Урош Ненадовић, Ненад Перовић, Бранислав Батинић и Марко Новаковић. Дошли су: Милош Ковачевић (Хајдук, Кула), Немања Марковић (Доњи Срем), Шалета Кордић (Војводина), Милан Ћанковић (БСК Борча), Данило Вучковић (Игенбах, Аустрија), Зоран Вуковић (Хрватска), Милош Тешић (Војводина), Предраг Јеринић (Смедерево), Миодраг Ковачевић (Хајдук), Александар Мијатовић (Црвена звезда), Милован Петрић (Војводина)и Тјери Ако (Раднички, Сомбор).

Извор:дневник