Легенда клуба Душан Клипа

Кад је реч о Душану Клипи треба подсетити да је у времену својих игара 1956-64. године увек припадао самом врху најбољих голгетера у свим првенственим такмичењима у којима се његов клуб појавио. Он је дефинитивно и најбољи голгетер којег је наш клуб имао. Решетао је противничке мреже на себи својствен начин, маниром врхунског стрелца. 

Проналазио је увек врло луцидна и рационална решења за постизање гола. Запамтили су га много голмани наше фудбалске сцене, а љубитељи и поклоници лепе и надасве ефикасне фудбалске игре, сећаће га се и као примереног и скромног човека и играча, доброћудног Салајчана из Лока, који у својој непуној играчкој деценији, никад није опоменут за недолично понашање или друге прекршаје у игри.

Његови наступи и игре оставили су неизбрисив траг у историјској прошлости ФК Нови Сад, али и на овим и ширим просторима. Био је мајстор вештог дриблинга и решења у нападу. Поседовао је надарен "њух" за гол. О његовим головима дуго ће се причати. Његов прецизан шут уз духовит коментар "не дирај" упућен голманима у немоћи, остао је уписан на страницама његове особености.

Три године након својих активних игара, сарађивао је у свом клубу - преносећи млађима своје богато искуство, након чега је окачио копачке о клин. Пребогата је то била каријера мајстора фудбалске игре, вредна помена и пуног поштовања љубитеља фудбалске игре - коју је обогаћивао својим неисцрпним талентом.

Нажалост болест је била јача од њега. Попут многих напустио је животну сцену. Нек му је вечна слава и хвала.