Брђанима равна Детелинара

Фудбалери Новог Сада никако да изађу из зачараног круга. У утакмици 23. кола Канаринци су препустили бодове другопласираној екипи Чукаричког, чиме су новосађани наставили низ од 11 утакмица без славља, али и голгетерски пост дуг невероватних 1005 минута.

Последњи пут жути су затресли мрежу ривала 20. октобра у дуелу 11. кола против Баната када су славили са 2:0. Нови шеф стручног штаба Мирко Бабић није мога да рачуна на повређеног Балабановића, као и на досадашње стартере капитена Богуновића и нападача Максимовића који су напустили клуб.


Прво полувреме је протекло у доминацији брђана који су имали теренску иницијативу и више лопту у ногама. У 11. минуту након слободњака Матића, највиши у скоку је био Стојиљковић али је његов ударац главом завршио преко гола. У 22. минуту Грујичић је извео корнер са леве стране, Динчић је био највиши у скоку на првој стативи и рутински послао лопту у доњи десни угао Ристића за вођство од 0:1.

Прилику да дођу до толико жељеног поготка Канаринци су пропустили у 36. минуту. Кордић је из полуконтре упослио Јеринића који је тукао, а затим је Бајић искоса опробао шут али је голман Чукаричког Ристић оба пута био сигуран.



У другом полувремену виђена је равноправнија борба. У 59. минуту ударац главом Кордића је завршио преко гола гостију. Два минута касније Стојиљковић је центрирао за Дичнића који је главом тукао поред стативе.

У 87. минуту досуђен је слободан ударац за госте на ивици казненог простора. Игор Матић је тукао преко живог зида а његов ударац је зауставила пречка.

У трећем минуту надокнаде севнула је контра Београђана, три на два из које је резервиста Александар Стојиљковић поставио коначних 0:2 за брђане.