IN MEMORIAM - Александар Козлина 1938-2013

У среду је у Новом Саду преминуо Александар Аца Козлина, некадашњи играч Хајдука из Сплита, ФК Новог Сада, интернационалац у Белгији и немачкој и репрезентативац Југославије која је у Риму 1960. године освојила Олимпијско злато. За "Плаве" је одиграо 9 утакмица. Аца је играо у везном реду, био је сјајан техничар, умео је са лоптом да уради готово све.

По завршетку играчке каријере Аца је са највишим оценама дипломирао у чувеној тренерској школи "Сеп Хербергер" у Келну. Прве тренерске кораке одрадио је у омладинској школи Новог Сада, а са младим канаринцима сада већ далеке 1978. године освојио је Куп Југославије, а у тој генерацији су били такви играчи као Јованић, Марић, Радаковић ...

Потом је дуго година радио као учитељ млађих категорија у Омладинској школи ФК Војводина, а једно време био је и први тренер.

При крају тренерске каријере водио је екипу Ветерника, где је утемељио школу фудбала. Последњих неколико година није био активан у фудбалу, али је пратио све што се догађало на фудбалским теренима. Волео је друштво и био омиљен у свим спортским круговима.

Аца је један од легенди нашег клуба и један од најбољих играча које је клуб икада имао.

Александар Козлина је сахрањен данас на Градском гробљу у Новом Саду у 13.30 сати. Нек му је вечна слава и Хвала! Отишао је у легенду...