Змајеви прелетели канаринце

Млађарија са Детелинаре играла је одлично, али је ипак поклекла од екипе Вождовца. Првих 45 минута припало је гостима из Београда.

Нови Сад – Вождовац 1:3 (0:1)
НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 200, судија: Миловановић (Лајковац). Стрелци: Рокса у 74. минуту за Нови Сад, Ђилас у 8, Миловац у 52. и Стојковић у 75. минуту за Вождовац. Жути картони: Вуковић и Јелић (Нови Сад), Алексић (Вождовац).
НОВИ САД: Калајџић 7, Рац 6, Ако 6, Патковић 6, Каурин 6, Вуковић 6 (од 65. Ренић 7), Јелић 7, Бајић 7, Рађен 6 (од 70. Мрђан 7), Вучковић 6 (од 84. Тешић -), Рокса 7.
ВОЖДОВАЦ: Поповић 7, Јашић 7, Шарац 8, Каран 8, Остојић 8, Стојановић 8, Синђић 7, Стојковић 8 (од 75. Ђуричић -), Алексић 7 (од 64.Бастајић 7), Ђилас 8, Миловац 8 (од 64. Ђуричић).

Млађарија са Детелинаре играла је одлично, али је ипак поклекла од екипе Вождовца. Првих 45 минута припало је гостима из Београда. Већ у 3. минуту након слободног ударца, Калајyић је избоксовао лопту у поље а Стојановић силовито тукао и погодио пречку. То је била најава за први гол и вођство змајева. Играо се 8. минут када је Шарац слеве стране упосио на другу статитву Ђиласа који је главом тукао у доњи леви угао.
Канаринци су имали две изгледне прилике до одласка на одмор. Најпре је у 15. минуту, Рокса одлично видео утрчалог Бајића, који је тукао тик уз стативу. Узвратили су гости седам минута касније, када је пречка спасла домаћина. Шутеве Рађена и Роксе у финишу прво дела чувар мреже гостију Поповић успешно је зауставио.
У 52. минуту гости су постигли и други гол. Бивши капитен канаринаца Зоран Миловац је на асистенцију Ђиласа погодио мрежу. Последњих пола сата игре, доминирали су клинци са Детелинаре. У 74. минуту Дарко Рокса смањио резултат. А већ у следећем минуту гости су постиглии трећи гол. Севнула је муњевита контра по десној страни, Стојковић се нашао сам очи у очи са Калајџићем и спровео лопту у мрежу.


Извор:Дневник