Крај Тисе утакмица за инфаркт

На отварању сезоне на стадиону крај Тисе утакмица за инфаркт. Уколико је прво полувреме било права успаванка, у другом делу гледаоци су могли да уживају у одличној фудбалској представи, која је окончана правом драмом.

У првом полувремену гости су имали две прилике да дођу у вођство, најпре је Зорзић у 9. минуту, после грешке домаће одбране, шутирао поред гола, да би у 30. минуту са 20 метара погодио пречку. Оно што му није успело у првом, искористио је у другом делу утакмице. Играо се 76. минут, када је после дуже акције Новосађана, Марковић са леве стране био веома прецизан и савладао Диздаревића.

Вођство гостију није збунило домаће, наставили су са нападима, да би у 80. минуту Ервин Ригу, сјајним ударцем са 18 метара, савладао Калајџића. У надокнади времена права драма. Најпре је резервиста Илија Красић сјајним волејом постигао изузетно леп гол за вођство 2:1, што је изазвало неописиву радост домаћих навијача. Изгледало је да су Новобечејци на прагу подвига, али се чудо, ипак, догодило. У првом следећем нападу, у последњим секундама сусрета, судија Јоцовић је досудио слободан ударац за Новосађане, а сигуран реализатор са 18 метара, био је Дарко Рокса, који поред живог зида лопту шаље у доњи десни угао немоћног Диздаревића, за коначних 2:2, што је према приказаној игри и најправеднији исход овог занимљивог сусрета.

Пре почетка утакмице делегат утакмице Јован Јанчић уручио је капитену Јединства Велибору Шкери, пехар ФСВ, за освојено прво место у Војвођанској лиги исток.

Јединство – Нови Сад 2:2 (0:0)

НОВИ БЕЧЕЈ: Стадион крај Тисе. Гледалаца: 450. Судија: Јоцовић (Врбас). Стрелци: Риго у 80. и Красић у 90. за Јединство, а Зорзић у 76. и Рокса у 90. минуту за Нови Сад. Жути картони: Виновић (Јединство), Бабић, Цвијовић, Алексовски (Нови Сад).

ЈЕДИНСТВО: Диздаревић 6, Бицок 7, Иванчев 6, Шкеро 8, Бабић 7, Зекановић 6, Ајдарић 6 (Красић 7), Малеш 7 (Риго 8), Радишић 6, Виновић 7 (Шијановић 7), Радаковић 7.

НОВИ САД: Калајџић 6, Бабић 7, Каурин 6, Цвијовић 7, Патковић 7, Алексовски 7, Жакула 7, Штефел 6, Вукосављев 6 ( Рокса 7), Зорзић 8 (Тешић -), Марковић.

Извор: Дневник