Пораз пред домаћим навијачима

Фудбалери Новог Сада поражени су на српсколигашкој премијери пред домаћим навијачима на Детелинари, а бодове пут севера Бачке, однели су фудбалери Палића голом Николе Максимовића у 28. минуту. Канаринци неће по лепом пампити дуел на Детелинари, који су завршили са деветорицом играча, јер су због другог жутог, односно црвеног картона, терен морали да напусте Светозар Зорзић у 60. и Мане Цвијевић у 74. минуту.

Почело је добро по Новосађане. Већ у првом минуту након одбијене лопте, Зорић је са 20 метара покушао лоб ударцем да изненади истрчалог Пешића, који је лопту ипак избацио у гол аут. У 13. минуту капитен Палићана, Рајковача, након дуплог паса са Вучковићем, тукао је са 15 -так метара тик уз леву стативу Калајyића. Минут касније, Бабић је извео корнер а Марковић са осам метара тикао тик изнад пречке гостију. У 28. минуту фудбалери Палића стижу у вођство. Севнула је брза контра по десној страни, Матијашевић је несебично упослио утрчалог Максимовића које лопту шаље у даљи угао Калајџића за 0:1. Прилику да стигну до изједначења, канаринци су пропустили у 32. минуту, када је ударац Алексовског завршио тик порег гола Палићана.

У 55. минуту Дарко Рокса се нашао у шанси, али је његов ударац са 12 метара завршио у рукама голмана Пешића. Најбољу прилику да стигну до бода, Новосађани су пропустили у 68. минуту. Након продора по десној стран, Жакула је тукао на другу стативу, а милиметри су делили уклизалог Сувајyића да лопту скрене у небрањену мрежу гостију. Уследила су искључења Зорзића због прекршаја и Цвијетића због играња руком. Ипак, то није скупо коштало домаћина, који је са деветорицом играча на терену успео да се одбрани, чак и припрети у самом финишу. У 90. минуту Никола Жакула је могао да донесе бод канаринцима, али је његов ударац главом из велике гужве завршио преко гола Палића.

Следеће недеље, фудбалери Новог Сада гостују у Старој Пазови, где их очекује дуел са Дунавом.

Нови Сад - Палић 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 200, судија: Михајловић ( Зрењанин). Стрелац: Максимовић у 28. минуту.Жути картони: Каурин, Цвијевић, Зорзић, Рокса и Сувајyић (Нови Сад), Јочић, Слијепчевић и Пожар (Палић). Црвени картон: Зорић у 60. и Цвијевић у 74. минуту (Нови Сад).

НОВИ САД: Калајџић 7, Бабић 7, Каурин 6, Цвијевић 6, Патковић 7, Алексоски 6 (од 55. Рокса 6), Жакула 6, Вукосављев 6 (од 55. Сувајџић 6), Марковић 6 (од 88. Бојовић-), Зорзић 7, Штефек 6.

ПАЛИЋ: Пешић 7, Павић 7, Чекић 7, Јочић 7, Бједов 8, Слијепчевић 8, Пожар 7 (од 80. Стевановић), Максимовић 8, Матијешевић 8 (од 90. Кобиљски), Рајковача 8, Вучковић 8 (од 90. Мирков).

Извор:дневник