Рапсодија младих канаринаца

Одбрана канаринаца је деловала сигурно
Сунце је напокон огрејало и Детелинару. Млади канаринци су  надиграли Сомборце. Почело је благом иницијативом Сомбораца, али без шанси за гол. А онда, у 29. минуту, гости су изгубили лопту на средини игралишта, а потом на неравном терену, са ивице шеснаестерца лопту је слабо захватио Симић, она је дошла до Аврића који је са седам метара у паду послао крај голмана Јоргића у мрежу.
У другом делу са једне стране немоћни и безопасни Сомборци, а са друге разиграни канаринци, који су се организовано и борбено бранили, вребајући грешке противника. У 60. минуту прави дар – мар у одбрани гостију  са неколико дриблинга је направио Филип Бајић, дошао је до ивице шеснаестерца, шутирао, али је изблокиран те је лопта добивши чудну путању завршила у доњем десном углу голмана Јоргића. Само пет минута касније, поново су матирани Сомборци. Ппосле неуспеле офсајд замке по десној страни је прошао Тешић, лепо је уочио и послужио Аврића који је одлично испратио акцију.

Нови Сад – Раднички (С) 3:0 (1:0) НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 150, судија: Сарка (Вршац). Стрелци: Аврић у 29. и 65. и Бајић у 60. минуту. Жути картон: Штефек (Нови Сад), Ивановић (Раднички). Црвени карон: Штефек (Нови Сад).
НОВИ САД: Чавић 7, Бабић 7, Штефек 7, Пејовић 7, Ковачевић 7, Станић 7, Сувајyић 7, Аврић 8 (Ђуровка), Симић 7 (Марковић 7), Тешић 8, Ф. Бајић 8 (А. Бајић).
РАДНИЧКИ: Јоргић 6, Видовић 6, Радовић 7, Бабић 7, Ивановић 6, Пурић 6, Хосциеславски 7, Баљак 5, Јовановић 5 (Пекез 6), Ромић 6, Ковачевић 6 (Швељо 6).

Извор:Дневник