ИНИЦИЈАТИВА: Не дамо да Нови Сад пропадне!

Укупни дугови ФК Новог Сада премашују 50 милиона динара, запосленима се дугују плате и доприноси за две године, терен је у катастрофалном стању, а у правном, организационом и сваком другом хаосу не назире се излаз или светло. 
Клуб је захваљујући таквој ситуацији завршио у четвртом рангу такмичења. Баш зато, одлучили смо се да се прихватимо најодговорнијих функција, заштитимо клуб од мешетара и оних који ликују над судбином некада успешног и чувеног колектива и да успомоћ града и наших пријатеља покренемо пројекат ренесансе и оживљења „канаринаца“ и свега онога што они представљају, кажу Томислав Ловрековић и Урош Вељовић испред иницијативе „Не дамо Нови Сад“.

- Немамо право да ћутимо док клуб пропада, а имамо обавезу да најбоље што умемо и знамо штитимо оно што он представља и значи, у спортском и социолошком смислу. Илузорно је чекати некога, јер да су наши очеви и дедови чекали некога, не би било ни Новог Сада, ни његовог шмека, ни Радничког ни читаве приче која је постала бренд у региону. Зато смо решили да искористимо све личне капацитете, познанства и могућности и да изложимо план опоравка, а сви који желе и могу да помогну су добродошли – истиче Ловрековић.

Како каже Вељовић, Новом Саду су у овој критичној ситуацији, потребни радници и дела, а не речи и полемике, као и да је основни циљ ујединити све оне којима је Нови Сад искрено у срцу, а истовремено затворити врата онима који у клубу виде само краткорочне и плитке интересе.

- Немамо чаробни штапић,али смо спремни и решени да засучемо рукаве и ухватимо се у коштац са проблемима. Верујемо да предан рад, квалитетне идеје и један пројекат широке, градске мобилизације, јер је ипак ово клуб који носи име града, може дати резултате. Једно је сигурно: не одустајемо од Новог Сада, то је забрањена реч и идеја, а конкретне мере и планове изнећемо на скупштини која ће бити заказана до краја месеца – истиче Вељовић.

У прелиминарним разговорима, подршку иницијативи и жељу да се помогне овом спортском бренду изнели су и градски челници, а у току наредних дана очекују се нови разговори на ту тему.

Извор:Новине Новосадске

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.