ФК Нови Сад преживљава најтеже тренутке

Фудбалски клуб Нови Сад проживљава можда и најтеже тренутке од оснивања. Клуб су напустили председник и секретар клуба, браћа Милан и Ранко Ђуровић, потом је екипа испала из Српске лиге Војводина.

Међутим, ту није крај невољама, бивши челници клуба оставили су поприличан дуг, па сада “канаринцима” прети да их Фудбалски савез Србије пресели у најнижи ранг такмичења.

Спортски објекат на Детелинари делују сабласно, управна зграда је у јадном стању, трибине су оронуле, терен ја зарастао у коров, заливни систем не ради, донедавно није било ни струје, а радна заједница месецима није добила плате…

Људи којима су “канаринци” у срцу из трећег покушаја успели су да одрже Скупштини и да изаберу клупске челнике. Идеја има, али време није савезник ФК Новог Сада. Из ФС Војводине стигло је писмо у којем се тражи да клуб под хитно измири старе дугове (тренер, играчи, судијске таксе) или ће бити пресељен у најнижи ранг такмичења. Ставка ни мало није наивна, хитно је потребно неколоико милиона динара да би клуб могао да функционише. - Знали смо шта нас чека – каже председник Управног одбора ФК Нови Сад Томислав Лаврековић. – Нисмо се уплашили посла, међутим, време нас притиска. Обавили смо неке разговоре, имамо обећања, локална самоуправа је изразила спреност да нам помогне. Време нам није савезник, дугови су велики, а ту су и неплаћени рачуни за струју и воду. Сматрамо да је Новом Саду неопходан здрав фудбалски колектив на Детелинари. Жеља нам је да створимо породичну атмосферу, да наш стадион буде дом свих Новосађана, да терени буду стално пуни. Некада је ово био расадни фудбалских талената.

Не тако давно фудбалери Новог Сада куцали су на врата Суперлиге,а они старији сећају се када су “канаринци” играли у Првој лиги Југославије, четвртфинале Купа са сплитским Хајдуком... Клуб је био препознатљив по раду са млађим узрастима, екипа у којој су перјанице били Зоран Марић, Младен Јованић, Миња Радаковић и Петар Курћубић освојила је Куп Југославије. Прошла су златна времена када је клубом руководио легендарни Хуго Рушевљан ,а тренер био Ференц Арок, али у срцу фудбалског Новог Сада жуто- плава боја и даље има места.

- Готово цео дан смо на стадиону. Оспособили смо пумпу за воду, почели смо да уређујемо терене,планирамо да у наскорије време издамо чак 8.000 чланских карта,што би била прва, веома битна помоћ . Желели бисмо да као некад кирије од локала испод стадиона припадну нама, да поново заживи наша школа фудбала, да терени буду стално пуни, да долази и родитељи, да створимо здрав кутак за све којима је клуб драг. Намера нам је да се вратимо у окриље Спортског друштва Раднички. Ђуровићи су чак и из грба избацили канаринца, што је несхватљиво – вели Лаврековић.

Поред Лаврековића, ту су још и Урош Вељовић, секретар Бошко Коврлија, Јеленковић,бивших фудбалери који не дају да клуб нестане са фудбалске мапе.

- Нико у овом тренутку не рамишља о тиму, некако ћемо га склопти, важно је само да се клуб не угаси. Врата су свима отворена, верујем да има много људи који ће хтети да помогну, ту смо, саслушаћемо сваког и прихватити сваку добру идеју – поручио је Лаврековић .

Извор: Дневник.рс

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.