Тузланска Слобода после 23 године у Новом Саду

 Фудбалери Новог Сада угостиће 8. октобра Слободу из Тузле на стадиону на Детелинари, што ће бити прво гостовање овог тима у Новом Саду после 23 године.

Руководство Слободе је без размишљања прихватило предлог руководства Новосађана да се на овај начин обнови старо спортско ривалство и успостави сарадња између два клуба.

Тузлаци су наиме последњи пут играли у Србији у шампионату 91/92 када су заузели претпоследње место. Та сезона је последња у којој су ушествовали тимови из Босне и Македоније, а уједно и последња сезона фудбалског првенства СФР Југославије, пошто је од наредне сезоне оформљено првенство СР Југославије. БиХ и Македонија су 1992. године прогласиле независност, а услед рата у БиХ, клубови из ове земље нису завршили сезону.

- Протеклог викенда угостили смо екипу Слоге из Борова, а наредних недеља ће се на Детелинари гостовати реномиране екипе из региона, али и неколико наших Суперлигаша. Држимо се онога да није битно који смо ранг, већ које име носимо и бранимо - рекао је председник УО "канаринаца" Томислав Ловрековић. Он додаје и да је поносан што су из Норича, града побратима Новог Сада, недавно добили дрес енглеских "канаринаца" са потписом свих првотимаца.

Подсетимо, некадашњег друголигаша летос је преузела нова управа са циљем да поправи стање у клубу који је пао у четврти ранг такмичења и банкротирао пошто су му укупна дуговања премашила 50 милиона динара.

Извор:021.рс