Пораз од Баната


Након три везане победе, канаринци су морали да честитају фудбалерима Баната на победи 1:0 у војвођанском дербију, чиме су гости наставили традицију непобедивости на Детелинари којаје дуга десет година. године. Јунак сусрета био је Ристо Ристовић који је на асистенцију Владимира Самарџића у 14. минуту постигао једини погодак на мечу.

Прво полувреме је почело офанзивом Новосађана који су брзо успоставили иницијативу, али су гости били ти који су постигли погодак. Самарџић је сјајно примио дубинску лопту, из прве упослио Ристовића, а овај је мајсторским ударцем из тешке позиције послао лопту иза леђа Ристића. Два минута касније Ристовић је спасио сопствену мрежу. Тинтор је извео корнер, Миловац је на првој стативи примио одбијену лопту на четири метра, а сигуран погодак спречио је Ристовић који је успео да изблокира капитена Новог Сада. Од шанси у првом полувремену треба издвојити ударац Миловца са неким 20 метара који је голман Кнежевић тешком муком избацио у корнер и прилику Туфегџића, када је уместо да шутира по земљи са осам метара, пребацио гол. Све до 75. минута, публика на Детелинари није имала шта да види на терену. Домаћи су играли доста растрзано и нервозно, покушавајући да пробију бедем Баната. Уласком у игру Бајића, Роске и Филиповића, канаринци су заиграли офанзивније, а као плод такве игре су и шансе Туфегџића у 79. и Миловца у 81. минуту, али је Кнежевић оба пута сјајно интервенисао. А у финишу Предраг Јеремић пропустио је прилику да стави тачку на сусрет. Одлично је Јеремић повукао контру и упослио истрчалог Миловановића, алије овај траљаво шутиро уз десну стативу Ристића. И на крају утакмице виђен је и једна споран детаља. У 88. минуту Тинтор је извео корнер, а одбијена лопта погодила је у руку Цаврића, али је судија Васић само одмахнуо руком.

Нови Сад – Банат 0:1 (0:1)
Стрелац: Ристовић у 14. минуту.
Нови Сад: Ристић, Лековић, Магоч, Скопљак, Јаковљевић, Мишан, Туфегџић, Тинтор (од 71. Филиповић), Јовановић (од 61. Рокса), Миловац, Илић (од 59. Бајић).
Банат: Кнежевић, Зоњић, Костић, Јовић, Јеремић (од 85. Рнић), Цаврић, Самарџић (од 63. Миловановић), Ристовић (од 90+2 Чаврић), Милојевић, Пешић, Антанасијевић.
Играч утакмице: Ристовић. 



0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.