Ветерани РФК Нови Сад на пријему у Градској кући

Ветерани су златним словима уписани у историју, а ми им поручујемо да ћемо за две, три године учинити све како би град Нови Сад добио два суперлигаша

Ветерани РФК Нови Сад на пријему у Градској кући Фото: Б. Лучић

Један од брендова Српске Атине, Раднички фудбалски клуб Нови Сад, ове године слави дроструки јубилеј, на коме могу да му позавиде многи клубови у земљи и оркужењу, 90- година од постанка и пола века од пласмана у Прву савезну лигу. Тим поводом уприличено је дружење са људима који су златним словима писали историју новосадског прволигаша.
Председник управог одбора Горан Лабудовић поводом свечаности која је уприличена обратио се присутнима:
- Славимо редак јубилеј на просторима Србије и бивше Југославије. Победом на Инђијом, стручни штаб и играчи дали су пун допринос прослави.   Ово је била својеврсна промоција клуба, којој су на позив управе присуствовали ветерани који су наступима и стручним радом обележили златно поглавље клуба. Ова пракса подсећања на најзаслужније прерашће у традицију, па ће у наредном периоду ветерани имати у управи праве саговорнике. Имамо лепу прошлост и мислимо на будућност која ће бити заснована на правим фудбалским и спортским вредностима. Они су златним словима уписани у историју, а ми им поручујемо да ћемо за две, три године учинити све како би град Нови Сад добио два суперлигаша и да ће љубитељи фудбала налик на друге велике градове имати прилику да присуствују градском дербију у највишем рангу такмичења, а у перспективи да начинимо и корак даље и будемо у прилици да наше ветеране угостимо на утакмицама Лиге Европе - казао је Горан Лабудовић.
На речи новог председника управог одбора жуто-плавих, надовезао се и генерални секретар Ранко Ђуровић, који је пожелео добродошлицу ветеранима и осврнуо се на њихове заслуге, подсетио на прве кораке који су начињени пре седам месеци када је нова управа преузела бригу и спасла клуб од најгорег:
- Доста тога се урадило за ових неколико месеци од како смо ушли у клуб. То је само кап у мору с обзиром на то да нас велики посао тек очекује. Направили смо пристојне услове за рад о чему сведочи и поновно интересовање оних најмлађих, почев од седмогодишњака па све до омладинског  и сениорског погона. Враћа се живот на нашу Детелинару и то нас веома радује. Трудићемо се још више, а као први наредни задатак је оспособљавање помоћних терена, најпре Бикаре, где је у плану и постављање вештачке траве и прављење простора за мале спортове и ресторана. Нигде не журимо, све што је брзо то је и кусо, ићи ћемо корак по корак, како са резултатима тако и са осталим стварима битним за функционисање клуба. Што се тиче првог тима и сезоне која је у току немамо никаквог оптерећења око коначног пласмана. Није нам циљ улазак у Суперлигу, већ што бољи пласман у горњем делу табеле. Примарни циљ је стварање квалитетне екипе, јер инфраструктура и досад уложено нису још увек довољни за највиши ранг такмичења. Идуће године, уколико се укаже прилик,а уз пар промена у тиму жеља нам је да уђемо у прве три екипе, а најреалније је да нападнемо Суперлигу у сезони 2013/14 када ће клуб стасати у свим сегментима - био је пун оптимизма генсек Ранко Ђуровић.
На топлом пријему и лепим речима, у име ветерана захвалио се Бранимир Вратњан који је одиграо преко 240 утакмица у најдражем дресу:
- Позив новог руководства свима нама који смо учествовали у историјском походу на тадашњу Прву савезну лигу нас је веома обрадовао и дирнуо. Гледали смо утакмицу са Инђијом коју су ови млади момци заслужено добили и све нас присутне на Детелинари обрадовали. Хвала им на томе. Верујем да ће нова управа и сви људи који су уз клуб имати снаге да за кратко време врате стари сјај - рекао је некашњи играч Новог Сада, Црвене звезде и Б националног тима Југославије.
Човек који је дуго година успешно играо и био тренер на Детелинари, Илија Тојагић, такође није крио одушевљење потезом агилне управе:
- Веома сам срећан што сам после 20 година крочио на место где сам доживео најлепше спортске тренутке у каријери. LJуди који су последње две деценије водили клуб урушавали су га и довели до дна. На срећу, појавили су се неки нови млади који су превазишли тешку ситуацију, а како ствари стоје успешно су га довели у мирније воде и са пуно елана и оптимизма верујем да ће га вратити на место које му и припада. Желим да кроз пар година сви заједно прославимо повратак у Суперлигу - казао је видно узбуђен Илија Тојагић.   Нову прилику за висок лет Новосађани имају у градском дербију с Пролетером у недељу, а према најавама желе да и у том сусрету повољним резултатом обрадују све заљубљеник у жуто - плави дрес.
М. Поповић
Добра комуникација
Управа РФК Нови Сад за разлику од својих претходника, успела је да успостави добру комуникацију на релацији град - клуб, која ће у наредном периоду кулминирати и конкретним заједничким решењима, како би клуб који носи име града у наредном периоду добио прилику да стане на здраве ноге.

Извор: Дневник

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.