ПРВА ЛИГА: Последње јесење коло

Фудбалери Новог Сада дочекују на Детелинари великог дужника, екипу Синђелића, која је прошле сезоне добила оба дуела са по 3:0. Изабраници тренера Илића су у сјајној форми. У редовима канаринаца неће бити дуже одсутних Чековића, Лазаревског и Тинтора, а најбољи стрелац Туфегџић пропустиће меч због парних картона.

Утакмицама 17.кола спушта се завеса на први део првенства Прве фудбалске лиге. Према приказаним партијама и резултатима потврђена су предвиђења уочи старта да ће сезона бити веома занимљива и са доста изненађења. Последње јесење коло обележиће два дербија, један се игра у Пећинцима, а други у Нишу. Раднички, један од најозбиљнијих кандидата за улазак у Суперлигу, угостиће веома квалитетан и амбициозан састав новосадског Пролетера.Сланобарци су везали три победе ( Младеновац, Напредак, Банат) и са доста оптимизма иду на ноге лидеру. Реал са Нишаве кикснуо је у Инђији и само победа му доноси јесење почасти, па се очекује жесток меч.

У Пећинцима ће свакако бити фудбалски празник,новајлија у лиги и једно од најпријатнијих изненађења полусезоне, трећепласирани Доњи Срем дочекује другопласирани Телеоптик, кога предводи искусни тренер Вук Рашовић. Сремци на свом терену играју заиста сјајно, у седам дуела славили су шест пута и изгубили од Младеновца. Доњи Срем ће имати изузетну подршку бројне публике и прилику да начини још једно изненађење, јер Телеоптик је и квалитетан и амбициозан састав.

У Зрењанину ће копља укрстити Војвођани, Банат и сомборски Раднички. Банаћани су знатно умањили своје шансе за пласман у Суперлигу поразима од Младог радника и Пролетера, па им нови кикс ни мало не би пријао. Зелено-бели из Инђије након вредне победе у дербију с нишким Радничким иду у Пожаревац на ноге Младом раднику, који на свом терену није поражен на последње четири утакмицу, док је Инђија без победе на страни три кола. У дербију зачеља, претпоследњи Напредак угостиће фењераша Чукарички, а поражени из овог деула највероватније ће изгубити све шансе да остане у овој лиги. Неизвестан меч очекује се у судару Младеновца и лавова са Бежаније. Домаћин је везао три победе на свом терену, док су фудбалери Бежаније ушли у серију од пет утакмица без кикса.

У недељу су на програму два меча, Срем гостује у Лучанима екипи Младости која је освојила седам бодова у последња три кола, а краљевачка Слога, која је бе без пораза на свом терену угостиће Колубару које се не могу похалити добрим резултатима на страни.

извор:dnevnik.rs

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.