Рокса за преокрет

Тренер Јосиф Илић имао је пуно респекта према Нишлијама, истицао је њихов квалитет и наговестио да ће бити потребно пуно стрпљења на путу до победе


Успели су фудбалери Новог Сада након велике борбе да у последњем колу Прве лиге да преокрену резултат у сусрету са одличном екипом Синђелића(2:1) и стигну до четвртог места на првенственој табели. Тренер Јосиф Илић имао је пуно респекта према Нишлијама, истицао је њихов квалитет и наговестио да ће бити потребно пуно стрпљења на путу до победе и реванша за прошлогодишњи убедљив пораз.
- Поучени искуством из прошле године у утакмици коју је Синђелић добио 3:0 и начином на који је Нови Сад играо спремали смо се за тај меч с пуно више мотива да одиграмо како знамо и умемо и победимо. Желели смо да сезону завршимо на најбољи могући начин, онако како смо играли током већег дела првенства. Утакмица је била битна и за госте, јер би победом знатно поправили пласман. Стога је игра оба тима била бескомпромисна. Направили смо притисак у главама да морамо славити, то је и те како утицало да у неким фазама одиграмо стегнуто. У неку руку играчи су били спутани. Али је најважније да смо успели на крају да победимо и да сезону завршимо на најбољи могући начин - каже Илић.
Гости су поготово у првом делу доказали квалитете, повели су, али до краја нису издржали.

- Добро смо анализирали игру Нишлија, знали да су квалитетан састав, скуп добрих индивидуалаца. Доста смо се мучили, поготово у првом делу, а у наставку морали да уложимо пуно зноја како би стигли до победе. Задовољан сам игром и резултатом, и јесењим учинком од 28 бодова. На крају морам рећи да смо знатно премашили план, али у неким стваримо мораћемо много тога да урадимо, уколико желимо и на пролеће да се винемо још више.
Прави потез искусног стратега било је убацивање Дарка Роксе у другом делу игре, а млади Рокса је унео је пуно живости, над њим је направљен једанаестерац, успешно га је претворио у изједначење а потом је био иницијатор код победоносног гола.


- Била је тешка утакмица, драго ми је што сам допринео да дођемо до вредне победе, освојили смо три бода и остали међу кандидатима да на пролеће уз повољан распоред покушамо да изборимо и место које води у елиту. - каже Дарко Рокса

По неписаном правилу играч над којима је направљена најстрожија казна, не изводе је.
- Све је било по договору. Преузео сам одговорност, добро извео ударац, гађао доњи десни угао. Јовић ме је прочитао, успео је да одбије шут, али на моју срећу притрчао сам и послао лопту у мрежу. Сјајно смо одиграли друго полувреме и заслужено победили. Нико се није надао оваквом узлету, јер је екипа претрпела много измена. Кроз мечеве смо се уигравали. истакао је Рокса.

извор:дневник.рс


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.