Четврто место, сатисфакција и обавеза


Из шабачке Мачве у жуто-плаво јато слетео двадесетогодишњи нападач Владимир Туфегџић који са четири гола с Роксом води на листи стрелаца.

На крају јесење трке за бодове Нови Сад је победом над нишким Синђелићем 2:1, заузео високо четврто место с 28 бодова и ту ће презимети до средине фебрауара. Многи статистичари тима са Детелинаре не памте сјајан старт канаринаца у полусезони и овако богату жетву бодава. Уз првака Радничког и дебитанта у лиги Доњи Срем, Нови Сад је једно од најпријатнијих изненађења првог дела сезоне. Много је било промена у играчком кадру током прелазног рока, стигло је неколико талентованих младих играча жељних доказивања. У мору новајлија, из шабачке Мачве у жуто - плаво јато слетео је двадесетогодишњи нападач Владимир Туфегџић. Брзо се уклопио и са четири гола заједно са Дарком Роксом поделио је прво место на листи стрелаца. Рођени Краљевчанин одиграо је као стартер 11 утакмица а на три сусрета имао је улогу џокера тренера Илића. Голове које је постигао били су одлучујући у дуелима на гостовању у Младеновцу (два) и Лазаревцу против Колубаре, а код куће против краљевачке Слоге, донели су капиталних девет бодова.


- Почео сам у Чибутковици код тренера Михајла Парањанина. Прешао потом у Металац из Крајева, а последњу годину пре доласка на Детелинару играо у Мачви - присећа се Туфегџић

Игре талентованог момка, поготово у пролећној сезони у Шапцу били су најбоља препорука за емисаре жутих и тренера Јосифа Илића.

- Након јесење сезоне у којој сам већим делом имао малу минутажу пролећну у Мачви одиграо сам одлично. Када сам добио позив из Новог Сада, нисам се двоумио. Стигао сам на прозивку којој се одазвало преко 50 играча, махом новајлија. Није ме поколебала конкуренција, радио сам напорно, стекао статус првотимца. Наше игре са новим снагама у екипи у којој је остало само четири-пет играча из претходне сезоне, биле су из кола у коле све боље. Требало је времена да се уиграмо па је после краћег времена форма кренула узлазном путањом. Веровали смо један у другога, допуњавали, бодрили међусобно, у екипи која је, показало се, идеалан спој искуства и младости. На крају су сви играчи, тренери и управа заслужни за деобу трећег и четвртог места - каже Туфегџић.

Четири постигнута гола одлуке били су капитални, јер су на крају одлучивали победника.

- Задовољан сам ефикасношћу у дебитантској прволигашкој полусезони, могло је бити и пуно боље али је фактор искуства и противничке среће допринео томе. Екипа као и ја, у целини има још пуно простора за напредак. Здрава конкуренција на свим местима дала је резултат. Неке мечеве одиграли смо добро, неке слабије, трудио сам се да дам гол, али у исто време гледао и да несебично проигравам саиграче. Није ми било битно да ли сам стрелац или асистент, било је важно да освојимо бодове.

Нови Сад по статистичким подацима ни у једном сусрету није играо подређену улогу, без обзира на коначан исход. На питање да оцени најбољу и најслабију утакмицу у 17. кола, нападач канаринаца је рекао:

- По мом мишљењу лоше смо ушли у сусрет са Банатом, што је узроковало да примимо гол и на крају будемо поражени. Најбоља утакмица била је са нишким Радничким коме смо нанели први пораз, надвисили их у свим елементима игре, доказали да имамо материјала за високе домете. Издвојио бих и победе у Младеновцу и Лазаревцу - поносно истиче стрелац одлуке.

Екипа Новог Сада остаће на окупу до краја следеће недеље, а онда следи заслужени зимски одмор.

- Вероватно са тренинзима нећу прекидати ни у зимској паузи, како бих спремно дочекао прозивку. Очекује нас пролеће пуно амбиција, покушаћемо да искористимо повољан распоред и поред Радничког из Ниша кога убрајам у највећег кандидата за Суперлигу, да исто то и ми урадимо, јер пет бодова предности Нишлија, односно два Доњег Срема, нису неки капитал - са пуно оптимизма резимира играч од кога се на пролеће очекује да бескомпромисно тресе мреже ривала и настави започету серију .

извор:dnevnik.rs

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.