Рокса:"Јесења титула измакла за корак"


Нећемо током зиме спавати на ловорикама, већ ћемо, уз добре припреме, настојати да на пролеће будемо још бољи - рекао Дарко Рокса.

Пред старт нове прволигашке сезоне многи су потпуно реновираном тиму Новог Сада предвиђали жестоку борбу за опстанак. Догодило се супротно. На крају су канаринци узлетели до деобе трећег и четвртог места. У саставу прволигаша са Детелинаре са много квалитетних индивидуалаца једна од битних карика у тандему са Владимиром Туфегџићем био је Дарко Рокса, четири пута је погодио противничку мрежу од тога су три гола постигнута из једанаестераца, била одлучујућа у дуелима са Сремом, нишким Радничким и Синђелићем, а један гол је постигао у дуелу са Инђијом. Одлични везњак и пакер, шест пута је асистирао саиграчима у 14 јесењих утакмица.
- Након одличних игара у Земуну и неуспешног преласка у клуб из Немачке, због папирологије прави потез је био долазак у Нови Сад. Презадовољан сам партијама и коначним пласманом у целини. Није нам кренуло на старту онако како смо очекивали. Како је првенство одмицало и наше игре су биле убедљивије. Тек на пролеће показаћемо право лице, али и овај пласман на полусезони је мимо свих очекивања - каже Рокса.

Кад се анализира првенство Нови Сад је пропустио прилику да оствари пуно више?

- Утакмице на Детелинари са Младошћу из Лучана прави је пример наших промашаја. Наравно и незаслужени реми у Сомбору, у коме смо били драстично оштећени, па би се тако са четири бода из ова два дуела, нашли на деоби првог места. Најслабије смо одиграли са Банатом, ушли смо у меч недовољно сконцентрисани, примили гол из једне једине шансе, имали прилике не само да изједначимо већ и да победимо, а онда би уз киксеве са Лучанцима и Сомборцима јесен завршили на првој позицији - резимира везњак.

Против најјачих екипа играли сте најбоље?

- Ни у једном од сусрета није нам недостајало мотива. Посебно смо били "нашпановани" за Нишлије. Нанели смо им први пораз. Рецепт како је требало да играмо биле су још утакмице са Инђијом, Младеновцем и Колубаром у којима смо показали праву слику наших квалитета. Нећемо током зиме спавати на ловорикама и пролеће, уз добре припреме, потрудићемо се да одиграмо још боље и одличан распоред претворимо у пуно победа и на крају стигнемо до вишег ранга - истакао је на крају Рокса.

извор:дневник

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.