Трећа срећа на Детелинари


РФК Нови Сад на свом стадиону дочекује Срем из сремске Митровице.

Најављивали су сви у редовима прволигаша са Детелинаре након златне јесени још берићетније пролеће. Ипак, после три одиграна кола, фудбалери Новог Сада освојили су само два бода ( Телеоптик 1:1, Младост 0:0), што није почетак какав су прижељкивали сви у клубу. Протеклог викенда жуто - плави су поражени у дербију кола од Доњег Срема 1:0, али су упркос неуспеху испраћени аплаузима са трибима, за труд и борбеност нарочито у другом полувремену. Жреб је био наклоњен Новосађанима, који то на жалост нису успели да материјализују, а на реду је ново доказивање против отписног Срема.

Митровчани су након три узастопна пораза променили тренера, уместо Чеде Матића, на клупи прволигаша крај Саве сео је Владимир Маџаревић који ће дебитовати на Детелинари у покушају да прекине црну серију Срема од четири везана пораза.

Новосађани су искористили слободан термин да одиграју котролни меч са војвођанским лигашем Борцем који су добили 3:1, а мрежу су затресли Калезић, Бајић и Ремић.На руку стручног штаба жуто - плавих иде и чињеница да ће се у најјачем саставу супроставити гостима из Сремске Митровице:

- Од девет могућих бодова освојили смо само два, што није никакав успех. Трудили смо се да што је боље могуће спремимо за утакмицу против Срема. Мобилисали смо све тренутно расположиве снаге. Утакмица са Борцем је била права провера способности Лазаревског, Зечевића, Мишана и Туфегџића. Сигурно је да ће доћи до одређених промена у стартној постави - казао је стратег канаринаца Јосиф Илић.

Јесенас је на стадиону крај Саве славио Нови Сад 1:0, голом Дарка Роксе из једанаестерца.

- Сада су сасвим други услови. Сремци се налазе у незавидној ситуацији. После пораза од Пролетера променили су тренера. Све карте бациће у напад, немају шта да изгубе. И наши мотиви су велики, желимо да добијемо утакмицу и ухватимо прикључак у борби за највиши пласман. Оптимизам градимо на чињеници да нема повређених ни кажњених играча сем Дамира Чековића, који је већ дуго ван строја. Моћи ћу да изаберем тим који ће, надам се, одиграти добар меч и тројком обрадовати навијаче - уверен је у успех свог тима Јосиф Илић.

извор:дневник

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.