Победа на Детелинари (video)


Једину прилику у првих 45 минута, гости су имали у финишу првог дела игре. Вучковић се нашао усамљен у казненом простору, шутирао искоса али је лопта завршила иза гола.

Пролећно сунце тек из трећег пута обасјало је Детелинару. Деби на клупи Сремаца Владимира Маџаревића покварили су хитроноги Владимир Туфегџић и Дарко Рокса.

Прво полувреме на Детелинари протекло је у апсолутној доминцији жуто - плавих. Већ из прве акције, домаћи су постигли погодак. Играо се 4. минут када је Бојан Калезић направо дар мар по левој страни и упослио на петерцу Туфегџића који је у паду главом лопту послао у доњи десни угао Митровчана. У 30. минуту умало да се мрежа голмана Дивца поново затресе. Акцију из три потеза извели агилни Новосађани. Калезић је додао до Илића, који је из прве упослио Туфегџића али је лопта завршила тик поред гола.
Једину прилику у првих 45 минута, гости су имали у финишу првог дела игре. Вучковић се нашао усамљен у казненом простору, шутирао искоса са неким седам, осам метара али је лопта завршила иза гола Ристића.
Имали су канаринци у наставку теренску иницијативу, али су тешко успевали да дођу до прилике. Ипак, у 54. минуту Дарко Рокса се најбоље снашао у гужви и када се спремао да упути ударац, Марко Илић га је оборио са леђа, а судија Манојловић показао на белу тачку. Рокса је био сигуран извођач најстроже казне.
И када се чинило да ће канаринци лагано славити уследио је несхватљив пад у игри. У 64. минуту Марко Илић је извео скраћени корнер, а највиши у скоку је био Славко Сремчевић који је лопту просто закуцао у мрежу Новосађана. Промашај Туфегџића у 74. минуту остаће и те како упамћен. Илић га је сјајно упослио у шеснаестерцу, Туфегџић је имао празан гол, али му је лопта побегла.

Нови Сад - Срем 2:1 (1:0)

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 400, судија: Манојловић (Књажевац). Стрелци: Туфегџић у 4. и Рокса у 54. (из једанаестерца) за Нови Сад, Сремчевић у 64. минуту за Срем. Жути картони: Гарић (Нови Сад), Крстонијевић (Срем).
НОВИ САД: Ристић 8, Скопљак 8, Вучковић 7, Јаковљевић 7, Гарић 6, Илић 7, Ђоковић 6, Рокса 7 (од 76. Балабановић -), Требовац 7 (од 64. Миловац -), Калезић 8 (од 46. Лазаревски 7), Туфегџић 8.
СРЕМ: Дивац 7, Милић 6, Васиљевић 6, Милосављевић 7 (од 56. Сремчевић 7), Милошевић 6, Јокић 6, Илић 6, Стаменковић 7, Вучковић 7, Крстонијевић 6 (од 74. Трмчић -), Совиљ 6 (од 56. Мрдаковић 7).

Доњи Срем - Слога 2:2
Нови Сад - Срем 2:1
Раднички (С) - Инђија 0:1
Младост (Л) - Младеновац 1:1
Телеоптик - Банат 1:0
Синђелић - Напредак 1:1
Бежанија - Млади радник 0:0
Чукарички - Пролетер 0:0
Недеља
Колубара - Раднички (Ш) (15.30)

извор:дневник