Најава: Дерби на Детелинари

Ново коло Прве лиге Србије доноси нови дерби. Нови Сад ће на својој Детелинари у суботу од 16 часова дочекати једног од најбољих тимова у пролећном делу сезоне, Напредак из Крушевца.

Директан окршај фаворита за улазак у Суперлигу.

Фудбалери Новог Сада су на 5. месту и беже један бод екипи из Крушевца која ове године има велике планове које полако почиње да спроводи. Кренули су у пролећни део шампионата са измењеним и јачим саставом са 13. места, а сада су већ шести.

У прошлом колу екипа Новог Сада је ремизирала у Зрењанину против Баната, 1:1, док је Напредак био бољи од Доњег Срема на свом стадиону стигавши до победе аутоголом Лакића – Пешића.

Гости су у серији од три победе, шесте у пролећнем делу од седам одиграних мечева, док су Новосађани ређали три победе пре ремија у прошлом колу и може се рећи да су обе екипе у доброј форми.

У екипу Новог Сада на терен се враћа Балабановић. Нема повређених ни суспендованих, док Александар Криситћ и даље не може да рачуна на Нухија који није потпуно опорављен

Гости се уздају у свог искусног центарфора Миросављевића који је на прошлом гостовању постигао два гола, док је код домаћих Миловац постигао два гола на мечу против Младеновца који су играли на свом терену.

Очекују се пуне трибине на Детелинари и добар фудбал. На основу садашње форме ове две екипе нема сумње да ће гледаоци који дођу на стадион имати шта да виде.

У првом делу сезоне под Багдалом није било голова, док је претходне сезоне Нови Сад добио меч код куће головима Симеуновића и Илића.

Напредак је осетио сласт победе на Детелинари пре две сезоне када су славили минималним резултатом, то је уједно једини тријумф Крушевљана на страни против канаринаца. У седам одиграних дуела Нови Сад је славио три пута, док су два меча припала Напретку.

Свега два меча завршена су без победника.

Извор:srpskifudbal.rs