Туфегџићева рампа чарапанима (видео)

У дербију 25.кола Прве лиге између Новог Сада и Напретка виђена је сјајна фудбалска представа у првом, тактичко надмудривање у дргом полувремену које је завршено поделом бодова 2:2.

 Пред пуним трибинама стадиона Детелинара, епитет јунака утакмице понео је хитроноги Владимир Туфегџић двоструки стрелац за Новосађане.

Кренули су гости из Крушевца силовито, имали теренску иницијативу а као плод такве игре су и две шансе у 14. и 24. минуту. Најпре је Костић центрирао по левој страни за утрчалог Удовичића чији је ударац искоса са леве стране завршио тик уз гол канаринаца, а десет минута касније Матић је извео слободан ударац на ивици казненог простора,али је Ристић сјајно интервенисао и полту послао у корнер. У 25. минуту виђена је мајсторија у режији жуто - плавих. Кавчић је дубинском лоптом упослио Туфегџића који је између два играча одбране чарапана прецизно посла лопту у леви доњи угао Крзнарића. Славље на трибина се није стишало када је два минута касније Лазаревски упослио Миловца на десној страни, а овај несебично упослио Туфегџића на другој статити за 2:0. Крушевљани нису клонули, напротив. У 36. минуту поново је Матић извео прецизан слободњак, а Нухи је спретно реаговао на првој стативи закачио лопту и преварио лоше постављеног Ристића.
У наставку сусрета темпо је спласнуо, али то није умањило квалитет игре, а ни шансе нису мањкале. Конкретнији су били фудбалери Напретка који су у 59. минуту дошли до изједначења. Петровић је са неким 25 метара захватио одбијену лопту и сместио је у горњи десни угао голмана Ристића. Прилику да дођу до целог плена имали су и домаћи али и гости. У 81. минуту Рокса се нашао очи у очи са Крзњарићем, али је чувар мреже био бржи и спречио већ виђен погодак. Два минута пре краја прилику да донесе победу Крушевљанима пропустио је Матић који је након ударца Јеремића, натрчао на ибијену лопту и правим чудом тукао високо изнад гола Новосађана.











Резултати ПЛС. 25. кола:

Нови Сад - Напредак 2:2
Синђелић - Пролетер 2:2
Телеоптик - Инђија 0:0
Доњи Срем - Раднички (Н) 0:0
Младеновац - Срем 2:0
Бежанија - Раднички (С) 2:0
Младост (Л) - Млади радник 3:0
Слога - Банат 1:1
недеља
Колубара - Чукарички (16.00)

Табела: