Полувреме за хвалу (видео)

Била је ово тешка утакмица против ривала (Напретка) који је потврдио квалитет и да са правом претендује на улазак у Суперлигу.

Фудбалери Новог Сада пропустили су да крунишу добру партију са три бода у дуелу са захукталим Напретком. У лепој атмосфери, пред око 1000 љубитеља фудбала на Детелинари, након сјајно одиграног првог полувремена, за понос и хвалу, и упркос предности од 2:0 канаринци су морали да се задовоље једним бодом(2:2). У квалитетној и храброј партији код домаћина дербија истакао се двоструки стрелац Владимир Туфегџић.

- Била је ово тешка утакмица против ривала који је потврдио квалитет и да са правом претендује на улазак у Суперлигу. Ми смо одиграли тактички зрело и храбро по упутствима тренера Илића што нам је и донело предност од 2:0. Остаје жал што смо испустили вођство, али релано и бод је за нас велики успех. Освајамо бодове и играмо добар фудбал, што нам је и био циљ ове сезоне - казао је први стрелац Новосађана Туфегџић.

Искусном тренеру Јосифу Илићу успело је да учини оно што су још фудбалери Синђелића урадили у пролећном делу првенства, да поделе плен с претедентом у елитно друштво, а не би било нереално и да су га поразили.

- Рекао бих да су Крушевљани срећно дошли до бода, с обзиром да је успео да изједначи нако нашег вођства од 2:0, што опет потврђује њихов квалитет. Ми смо имали своје шансе и период игре у коме смо доминирали, као што су то имали и гости.Утакмица је била добра и садржајна а гостима ће у укупном скору на крају ова два бода из Новог Сада можда и фалити за испуњење амбиција, али такав је фудбал - рекао је Илић и одговорио на питање да се и поред јаког ривала није одрекао своје филозофије игре:- Наша игра је прилагођена фудбалерима које имамо. Промовишемо младе играче, притом настојимо да и резултати прате игру, а пласман међу водеће на табели је наша жеља и у томе у великој мери успевамо. Имамо амбиције да останемо у горњем делу табеле, притом да максимално афирмишемо овај млади тим. Прилику ће добити сви фудбалери, јер немамо притисак везан за пласман у елиту - напоменуо је Илић.






У следећем колу (25.априла - среда) састају се: Пролетер - Телеоптик, Срем - Бежанија, Раднички (Н) - Нови Сад, Инђија - Младост (Л), Банат - Младеновац, Млади радник - Доњи Срем, Раднички (С) - Колубара, Чукарички - Синђелић, Напредак - Слога (К).

Извор:Дневник